Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Ανησυχία για το ρήγμα στην Μαυροπηγή * ~









Η ανάγκη διεπιστημονικής συνεργασίας για την μελέτη του ρήγματος που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο στη Μαυροπηγή, τονίσθηκε σε ανακοίνωση της επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη δυτική Μακεδονία.

Όπως σημειώνεται, σήμερα ασχολούνται τρεις διαφορετικοί φορείς με το ρήγμα: η νομαρχία Κοζάνης με τη συνεργασία του ΙΓΜΕ, η ΔΕΗ, καθώς και ο δήμος Πτολεμαΐδας που συνεργάζεται με καθηγητές του ΑΠΘ.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης, με δηλώσεις του ανέφερε πως «ο δήμος δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΙΓΜΕ, από τη στιγμή που εκείνο λαμβάνει στοιχεία και μετρήσεις από τη ΔΕΗ».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «τα στοιχεία αυτά είναι απόρρητα και δε μας δημοσιοποιούνται. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν έντονα. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε η συνεργασία του δήμου με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε να έχουμε δημόσια στοιχεία και να γνωρίζουμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο».

Το ρήγμα είχε αποδοθεί αρχικά από το ΙΓΜΕ στις έντονες βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί στο νομό, ωστόσο διάφοροι τοπικοί φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της εξορυκτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ, την οποία και συνδέουν με την εκδήλωση του ρήγματος. 




zoygla.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου