Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

~ * JUPITER AT ITS BEST * ~





 Όντας έξω από τα μεσάνυχτα το τελευταίο διάστημα; Υπάρχει κάτι που πρέπει πραγματικά να δούμε. Δίας πλησιάζει τη Γη για τη στενότερη συνάντηση μεταξύ των δύο πλανητών σε πάνω από μια δεκαετία - και είναι εκθαμβωτικό:











Tamas Ladanyi πήρε αυτή την εικόνα σε ένα φίλο φωτογραφίζοντας τον Δία πάνω από ένα μουντό λίμνη στα βουνά Bakony, την Ουγγαρία, την 5η Σεπτεμβρίου. "Ο γίγαντας πλανήτης ήταν ιδιαίτερα έντονο», λέει ο Ladanyi.

Γης-Δία συναντήσεις συμβεί κάθε 13 μήνες, όταν η ταχεία Γη "γύρους" slowpoke Jupiter στη φυλή τους, γύρω από τον ήλιο. Επειδή Γη και ο Δίας δεν τροχιά του ήλιου σε τέλεια κύκλους, δεν είναι πάντα τα ίδια απόσταση μεταξύ τους, όταν περνά από τη Γη. Αυτό το έτος ο Δίας θα είναι όσο το 75 εκατομμύρια χιλιόμετρα πιο κοντά από ό, τι τα προηγούμενα συναντήσεις και δεν θα είναι αυτό κλείνει και πάλι μέχρι το 2022.

Η νύχτα των πλησιέστερων προσέγγισης είναι 21 Σεπ. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται "το βράδυ της αντιπολίτευσης", επειδή ο Δίας θα είναι απέναντι από τον ήλιο, την αύξηση στο ηλιοβασίλεμα και της εκτίναξης των γενικών εξόδων, τα μεσάνυχτα. Μεταξύ όλων denizens του ουρανού μεσάνυχτα, μόνο η Σελήνη, θα είναι φωτεινότερο.

Δεν υπάρχει λόγος, ωστόσο, να περιμένουμε μέχρι 21ης Σεπτεμβρίου. Δίας είναι ήδη κοντά και προσκαλούν. Απλά κοιτάξτε μέχρι τα μεσάνυχτα.


http://www.spaceweather.com/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου