Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

~ * Oceans Becoming Acidic Ten Times Faster Than Thought * ~










Η αύξηση των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μπορεί να κάνει Γης ωκεανούς πιο όξινοι πιο γρήγορα από όσο προηγουμένως νομίζαμε-διατάραξη των οικοσυστημάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας, μια νέα μελέτη λέει.

Από το 2000, οι επιστήμονες έχουν μετρήσει την οξύτητα του νερού της θάλασσας γύρω από Νησί Tatoosh ανοικτά των ακτών της πολιτείας Washington. Η οξύτητα αυξήθηκε δέκα φορές πιο γρήγορα από τα κλιματικά μοντέλα προβλεφθεί.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης τη διαβρωτική επίδραση των όξινων ωκεανών θα μπορούσε να προκαλέσει μια δραματική αλλαγή στην παράκτια είδη και να θέσει σε κίνδυνο τα αποθέματα οστρακοειδών.

"Η αύξηση της οξύτητας είδαμε κατά τη διάρκεια της μελέτης μας ήταν περίπου το ίδιο μέγεθος όπως αναμένουμε κατά τη διάρκεια του επόμενου αιώνα", δήλωσε ο ομο-συντάκτης μελέτης Timothy Wootton, θαλάσσιος βιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

«Αυτό εγείρει μια προειδοποίηση σημαία ότι οι ωκεανοί μπορεί να αλλάζει ταχύτερα από ό, τι σκέφτονται οι άνθρωποι», είπε.

Οι αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ανθρώπινες δραστηριότητες οδήγησαν σε αύξηση 30 τοις εκατό στην οξύτητα των ωκεανών κατά τα τελευταία 200 χρόνια.


Όταν ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακα διαλύεται στους ωκεανούς σχηματίζει ανθρακικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του έχει αρνητικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή.

Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι όσο αυξάνεται η οξύτητα θαλασσινό νερό, το ανθρακικό ασβέστιο όστρακα και σκελετούς από πολλά θαλάσσια είδη, όπως τα σκληρά κοράλλια, αχινοί, και πετρώδες φύκια, αρχίζουν να διαβρώνονται.












Μια μετατόπιση Υπόλοιπο

Wootton και οι συνάδελφοί χτισμένο μοντέλα ενός οικοσυστήματος βασίζεται σε δεδομένα στον τομέα των ειδών πώς αλληλεπιδρούν μαζί βραχώδεις ακτές Tatoosh νησιού.

Παραδόξως, σε ένα σενάριο αύξησης της οξύτητας, δεν είναι όλα τα είδη ανθρακικού ασβεστίου κοχύλια faired άσχημα.


Αντ 'αυτού, η στροφή έγινε: μύδια Μεγαλύτερη και πεταλίδες που υπέστη, αφήνοντας μικρότερους λαβίδων και κάποια βάση το ασβέστιο, φύκια σε καλύτερη θέση.

Στη φύση, τα «είδη ανταγωνίζονται για την εξεύρεση χώρου, τρώνε ο ένας τον άλλον, αυτό είναι ένα απίστευτα δυναμικό σύστημα", δήλωσε ο Τζέιμς Δασολόγος, ένα πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ οικολόγος που συν-συγγραφέας της μελέτης στην εβδομάδα περιοδικό αυτό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

"Όταν αλλάζετε τον αγωνιστικό τομέα-στη συγκεκριμένη περίπτωση με την αλλαγή οξύτητα-μπορείτε να πάρετε απρόσμενες απαντήσεις», είπε.

«Τα μύδια κυριαρχούν συνήθως το οικοσύστημα επειδή είναι καλοί στο overgrowing και τη συντριβή από άλλα είδη που ευδοκιμούν στα βράχια», είπε ο συν-συγγραφέας Wootton.

«Αλλά όταν η πτώση μύδια, αυτό σημαίνει ότι τα άλλα είδη-δεν έχει σημασία αν έχουν ή δεν έχουν ένα κέλυφος-μπορεί να κάνει καλύτερα", είπε.

Nancy Knowlton είναι ένα θαλάσσιο καθηγητής βιολογίας στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps στη Λα Χόγια, Καλιφόρνια, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Επεσήμανε τη σημασία της έγκρισης αυτής της "εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» προσέγγιση, όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο διάφορες κέλυφος είδη ανταποκρίνονται σε οξίνιση των ωκεανών.

Μια οξύτητα γνώμονα στροφή στα παράκτια οικοσυστήματα θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τα οστρακοειδή βιομηχανίες που βασίζονται σε μύδια και άλλα παρόμοια είδη, Wootton προειδοποίησε.

Μια ευρύτερου χαρακτήρα;

Ενώ οι έρευνες πεδίου έδειξε μια συνολική μείωση των μυδιών, τα μοντέλα πρόβλεψης που απαιτείται για να κυνηγήσουν τις πιο μακροπρόθεσμες αλλαγές.

"Υπάρχει αδράνεια στο σύστημα, διότι πολλά από αυτά τα είδη ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε ο συν-συγγραφέας Wooton.

«Οι μικρές αλλαγές που βλέπουμε στη δυναμική του οικοσυστήματος μπορούν να μεγεθύνουν την πάροδο του χρόνου."

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την οξύτητα των ωκεανών από το εύκρατο-και όχι τροπικά-νερά. Κανείς δεν ξέρει αν παρόμοιες ταχείες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα αλλού.

«Οι κανόνες μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική σε Νησί Tatoosh," Wootton πρότεινε.

"Θα μπορούσαν να υπάρχουν μηχανισμοί που διεξάγονται στα ύδατα γύρω από το νησί μας που είναι μοναδικά.

«Πρέπει πραγματικά να πάρουν περισσότερα στοιχεία από άλλες τοποθεσίες μακριά από τον ισημερινό για να δούμε τι σχέδια υπάρχουν", πρόσθεσε.

Θαλάσσιος βιολόγος Knowlton είπε: "Αυτό είναι χαρακτηριστικό της τόσες πολλές μελέτες του κλίματος-σχεδόν χωρίς εξαίρεση τα πράγματα που φαίνεται να αποτελεί χειρότερη από ό, τι πιστευόταν αρχικά."



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου