Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

~ * "Κοτοπουλόσαυροι" από Καναδούς παλαιοντολόγους; * ~









Της Δέσποινας Τσώτου

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Η zougla.gr, μόλις ενημερώθηκε γι’ αυτό, έσπευσε να ψάξει για να μάθει περισσότερα, γι’ αυτήν την παράξενη είδηση.

Συγκεκριμένα λοιπόν, ο παλαιοντολόγος, Χάνς Λάρσον, του Πανεπιστημίου ΜακΓκίλ, στον Καναδά, πιστεύει ότι όλα τα σημερινά πτηνά κατάγονται από τους δεινόσαυρους και δεδομένου αυτής της εκδοχής, οι ερευνητές ελπίζουν να αντιστρέψουν τη διαδικασία της εξέλιξης με γενετικές παρεμβάσεις σε αυγά κότας.

Για τους «κοτουπουλόσαυρους», μας μίλησε, ο Καθηγητής Παλαιοντολογίας και διευθυντής του ομώνυμου μουσείου. Γεώργιος Θεοδώρου.

« Η ιδέα χρησιμοποίησης ανακτημένου DNA Για την αναγέννηση εξαφανισθέντων οργανισμών είναι μάλλον παλιά και έχει γίνει διεθνώς γνωστή με την ταινία «Τζουράσικ πάρκ».

Εγώ όμως πιστεύω ότι είναι αδύνατον να βρούμε αλυσίδες DNA εκατομμυρίων ετών. Σήμερα, μόνον οι κατεψυγμένοι οργανισμοί παρέχουν κάποιες δυνατότητες για συλλογή DNA λίγων δεκάδων χιλιάδων χρόνων. Τα 65.000.000 χρόνια όταν ζούσαν οι τελευταίοι δεινόσαυροι απέχουν πάρα πολύ.

Η βασική ιδέα χρησιμοποίησης κατεψυγμένων δειγμάτων πιστεύω ότι δεν είναι κακή και δεν θα με παραξένευε να βλέπαμε αύριο, ένα «μαμούθ του σωλήνα!»

Ο Καναδός παλαιοντολόγος, πιστεύει ότι το γονιδίωμα των πτηνών περιέχει ακόμα και σήμερα χαρακτηριστικά των δεινόσαυρων που εξαφανίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Η ομάδα του, προσπαθεί τώρα να επέμβει στην εμβρυική ανάπτυξη της κότας, ετσί ώστε οι νεοσσοί να επανεμφανίσουν ανατομικά στοιχεία των ερπετών.

Ο Έλληνας καθηγητής παλαιοντολογίας. Γεώργιος Θεοδώρου, υποστηρίζει: « Η χρησιμοποίηση και ενδεχόμενα η ανάμειξη, ή αναδιάταξη γενετικού υλικού ζώντων οργανισμών, για να φτάσουμε σε πολύ μακρινούς προγόνους τους, νομίζω ότι τουλάχιστον σήμερα, με τις υπάρχουσες γνώσεις αγγίζει τα πιο ακραία όρια της φαντασίας.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η επιστήμη δεν γνωρίζει τον γενετικό κώδικα των ερπετών του Μεσοζωικού και δεν θα τον γνωρίζει ούτε στο προσεχές μέλλον.»






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου