Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

~ * Valley of the Kings—Gateway to Afterlife Provides Window on the Past * ~





Οι Πυραμίδες της Γκίζας και το Δέλτα του Νείλου ήταν οι τάφοι της επιλογής για τους Φαραώ της παλιάς Αιγύπτου Βασίλειο. Αλλά Νέα Φαραώ Βασιλείου, ο οποίος ήθελε να είναι πιο κοντά στην πηγή της δυναστικής τις ρίζες τους στο νότο, που χτίστηκε κρύπτες τους στους λόφους της δυτικής άγονο κομμάτι του Λούξορ, που σήμερα ονομάζεται η Κοιλάδα των Βασιλέων.




Photo: Valley of the Kings, Egypt






Με τον Μπράιαν Handwerk
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτισαν μαζική δημόσια μνημεία να Φαραώ τους. Αλλά ξόδεψε επίσης το χρόνο και το θησαυρό κρυμμένο δημιουργώντας υπόγεια μαυσωλεία ότι κανείς δεν ήταν ποτέ γραφτό να δούμε.

Ο πιο φημισμένος συλλογή των εν λόγω περίτεχνα τάφων-την Κοιλάδα των Βασιλέων-βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου, κοντά στο Λούξορ.

Κατά τη διάρκεια της Νέας Βασίλειο της Αιγύπτου (1539-1075 π.Χ.), την κοιλάδα έγινε βασιλική νεκρόπολη των Φαραώ, όπως του Τουταγχαμών, Σέτι Ι, και Ραμσή ΙΙ, καθώς και βασίλισσες, αρχιερείς, και άλλες ελίτ του 18ου, 19ου, και 20ου δυναστείες .

Τα αποδεικτικά στοιχεία τάφοι επεξεργαστεί τις προετοιμασίες για την επόμενη κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι ήταν υποσχέθηκε συνέχιση της ζωής και Φαραώ αναμενόταν να γίνουν ένα με τους θεούς. Μουμιοποίησης διαρκούσε χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του σώματος, έτσι ώστε αιώνια ψυχή του θανόντος θα είναι σε θέση να ζωντανεύει στη μετά θάνατον ζωή.

Οι υπόγειους τάφους ήταν επίσης καλά εφοδιασμένο με όλα τα υλικά αγαθά ένα χάρακα μπορεί να χρειαστεί κατά την επόμενη κόσμο. Θησαυροί-όπως το χρυσό μάσκες που βρέθηκαν με King Tut-είναι εκθαμβωτική, αλλά οι τάφοι περιλαμβάνονται επίσης τα πιο πεζά.

"Θα περιλαμβάνονται έπιπλα, ρούχα (ακόμα και εσώρουχα), καθώς και κοσμήματα [αν] είναι περίεργο ότι δεν έχουμε καμία βιβλία-από Tut τουλάχιστον», λέει ο Salima Ikram, καθηγητής Αιγυπτιολογίας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου και ένα National Geographic υπότροφο.

Οι τάφοι ήταν επίσης καλά τροφοδοτηθεί με αρκετά τρόφιμα και ποτά, συμπεριλαμβανομένου του οίνου και της μπύρας, για την βασιλική γλέντι στον επόμενο κόσμο, καθώς και ιερά αντικείμενα αποσκοπεί στο να βοηθήσει τον θανόντα επιτύχει την αιώνια ζωή, ακόμα και ευνόησε τους συντρόφους.

«[Βρίσκουμε] κατοικίδια θαμμένο κοντά» Ikram λέει. «Κυνηγόσκυλα, κατοικίδιο ζώο μπαμπουίνους, και ΤΑΕ."

Περισσότερα Μυστήρια Αναμονή;

Τάφος ληστές, οι κυνηγοί θησαυρών, και οι αρχαιολόγοι έχουν λανάρισμα την Κοιλάδα των Βασιλέων για αιώνες, ωστόσο εξακολουθεί να αποφέρει εκπλήξεις.

Πολλοί πίστευαν ότι οι 62 τάφοι που αποκαλύφθηκαν πριν το 1922 αντιπροσώπευαν το μόνο που θα βρεθεί στην κοιλάδα του-μέχρι Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε ο τόπος αναπαύσεως ενός βασιλιά αγόρι που ονομάζεται βασιλιά Τουταγχαμών.

Το 2005, μια ομάδα υπό τον αρχαιολόγο Otto SCHADEN ανακάλυψε πρώτος άγνωστο τάφο της κοιλάδας δεδομένου του Τουταγχαμών. Η ιστοσελίδα, που ονομάστηκε KV 63, διαπιστώθηκε ότι μόνο περίπου 50 πόδια (15 μέτρα) από τα τοιχώματα των στηργμένος θέση Tut του.

KV 63 δεν είχε καμία μούμια, αλλά στεγάζεται σαρκοφάγοι, αγγεία, κλινοσκεπάσματα, τα λουλούδια, και άλλα υλικά. Μερικοί θεωρούν ότι προαναγγέλλει την παρουσία του άλλου είχαν ακόμη ανακαλυφθεί ο τάφος.

"KV 63 είναι ένα ταρίχευση cache? Πρέπει να υπάρχει ένας τάφος για να πάει με αυτό», λέει ο Ikram.

τάφος Τουλάχιστον μία καθυστέρηση Ramesside Φαραώ (Ramses VIII) παραμένει άγνωστη, και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθεί μέσα στην κοιλάδα.

Ενδείξεις για την εν λόγω ευρήματα μπορούν να βρεθούν σε περίοδο αιγυπτιακή γραπτά που αναφέρονται προύχοντες που ενδέχεται βαθμολογηθεί τάφους, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί.

"Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τι δεν έχει ανακαλυφθεί, και να καταλάβω πού θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι, και στη συνέχεια να εξετάσουμε σε αυτές τις περιοχές», δήλωσε ο David P. Silverman, αιγυπτιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. "Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να βρούμε."

Αλλά αν βρίσκονται πιο τάφοι, θα μπορούν να είναι τόσο σχετικά ανενόχλητος ως Tut του; Οι πιθανότητες είναι εναντίον της.

Αν και εισόδους τους ήταν καλά κρυμμένο, το σύνολο σχεδόν των γνωστών βασιλικούς τάφους της κοιλάδας ήταν πιθανόν λήστεψαν πριν από το τέλος του 20ου δυναστεία-αιγυπτιακή εγγραφές μαρτυρούν δοκιμές ληστών »και να τις σκληρές τιμωρίες που εκδόθηκε.

Μέχρι τη στιγμή που η ελληνική συγγραφέας Διόδωρος ο Σικελιώτης επισκέφθηκε τους τάφους της κοιλάδας (περίπου 60 π.Χ.) έγραφε: «Εμείς δεν βρήκαν τίποτα εκεί εκτός από τα αποτελέσματα της λεηλασίας και της καταστροφής».

Είναι δυνατόν, ίσως, ότι κάθε τάφος ακόμη να βρεθεί ήταν τόσο καλά κρυμμένα ότι διέφυγε επίσης την ανακοίνωση της αρχαίας κλέφτες. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.



nationalgeographic.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου