Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

~ * Κατέρρευσε η παλαίστρα των μονομάχων στην αρχαία Πομπηία * ~



Pompeii Pictures, Images and Photos





Το ηλικίας 2.000 ετών κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τη μάχη στην αρχαία Πομπηία κατέρρευσε σήμερα, ανακοίνωσαν ιταλοί αξιωματούχοι.

Το πέτρινο κτίριο, που βρισκόταν στον κύριο δρόμο του πολύ σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου στην Ιταλία, κατέρρευσε λίγο μετά την αυγή, την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος ήταν κλειστός.

Οι υπεύθυνοι είδαν ότι είχε καταρρεύσει όταν άνοιξαν τον αρχαιολογικό χώρο. Σε αυτό το κτίριο πιστεύεται ότι συγκεντρωνόντουσαν οι μονομάχοι και ασκούνταν πριν από τη μάχη που γινόταν σε κοντινό αμφιθέατρο της αρχαίας πόλης.

Οι αξιωματούχοι εικάζουν ότι η κατάρρευση του μπορεί να προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η διάβρωση από το νερό μετά τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκάλεσε τη μετατόπιση του εδάφους, προκαλώντας την κατάρρευση της οροφής, τμήματος των τοίχων και της πρόσοψης του κτιρίου, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας, Roberto Secci.

Ιστορικοί της τέχνης και κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας, που βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών παγκοσμίως, χρειάζεται καλύτερη συντήρηση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου