Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

~ * Δημιούργησαν αίμα από ανθρώπινο δέρμα * ~










Νέα μέθοδος χρησιμοποιεί κύτταρα από το ανθρώπινο δέρμα, τα οποία μετατρέπει σε κύτταρα αίματος που φέρουν την ίδια γενετική υπογραφή.
Η σχετική καναδική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature, παρουσιάζει μια νέα μέθοδο που ανακάλυψαν ειδικοί ερευνητές στα βλαστοκύτταρα. Η έρευνα υπόσχεται πολλά όσον αφορά τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών, ιδιαίτερα του καρκίνου.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, το γεγονός ότι δεν χρειάζεται οι επιστήμονες να προσφεύγουν σε περίπλοκες διαδικασίες, όπως συμβαίνει με τη χρήση εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων, επιτρέπει την απλούστευση της διαδικασίας.

Η προοπτική να μπορούμε να μεταγγίσουμε σε έναν ασθενή αίμα που προέρχεται από το δικό του δέρμα επιτρέπει να ελπίζουμε, ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται μεταγγίσεις δεν θα έχουν πλέον την ανάγκη να καταφεύγουν σε τράπεζες αίματος, σημειώνουν οι επιστήμονες.

Η ανακάλυψη αυτή μπορεί επίσης να επιτρέψει μελλοντικά στους οι ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, να μπορούν να ανέχονται μια θεραπεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή:newsbeast.gr 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου