Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

~ * Λεπτομερείς Dark Matter αποδόσεις Χάρτης Ενδείξεις για την ανάπτυξη των γαλαξιών Cluster * ~





Hubble image of Abell 1689





Οι αστρονόμοι χρησιμοποιώντας το Hubble της NASA το διαστημικό τηλεσκόπιο εκμεταλλεύτηκε μια γιγάντια κοσμική μεγεθυντικό φακό για να δημιουργήσει ένα από τα πιο καθαρή και πιο λεπτομερείς χάρτες της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν. Η σκοτεινή ύλη είναι αόρατη και άγνωστη ουσία που κάνει το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος μάζας του.

Η νέα σκοτεινή ύλη παρατηρήσεις μπορεί να δώσει νέα στοιχεία για το ρόλο της σκοτεινής ενέργειας στο νωρίς διαμορφωτικά το σύμπαν χρόνια. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τα σμήνη των γαλαξιών μπορεί να έχουν σχηματιστεί νωρίτερα από το αναμενόμενο, πριν από την ώθηση της σκοτεινής ενέργειας ανέστειλε την ανάπτυξή τους. Μια μυστηριώδης ιδιότητα του χώρου, η σκοτεινή ενέργεια αγωνίζεται κατά της βαρυτική έλξη της σκοτεινής ύλης. Η σκοτεινή ενέργεια ωθεί τους γαλαξίες, εκτός από ένα το άλλο με το τέντωμα του χώρου μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την καταστολή του σχηματισμού των γιγαντιαίων δομές που ονομάζονται σμήνη γαλαξιών. Ένας τρόπος για αστρονόμοι μπορεί να ανιχνεύσει αυτό το αρχέγονο διελκυστίνδα πολέμου μέσω της καταγραφής της κατανομής της σκοτεινής ύλης στις συστάδες.

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Dan Coe στο Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, που χρησιμοποιούνται για προχωρημένους Hubble Κάμερα για Έρευνες για τη χαρτογράφηση της αόρατη ύλη για την πολύ μεγάλη σμήνος γαλαξιών Abell 1689, που βρίσκεται 2,2 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. συμπλέγματος βαρύτητα Η, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από τη σκοτεινή ύλη, δρα σαν μια κοσμική μεγεθυντικό φακό, κάμψη και ενισχύοντας το φως από μακρινούς γαλαξίες πίσω από αυτό. Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται βαρυτικός εστιασμός, παράγει πολλαπλά, παραμόρφωση, και σε μεγάλο βαθμό μεγεθύνει τις εικόνες αυτών των γαλαξιών, όπως και η θέα σε έναν καθρέφτη Funhouse. Μελετώντας τις παραμορφωμένες εικόνες, οι αστρονόμοι υπολόγισε το ποσό της σκοτεινής ύλης μέσα στη συστάδα. Αν συμπλέγματος σοβαρότητα το μόνο ήρθε από την ορατή γαλαξίες, οι στρεβλώσεις φακού θα είναι πολύ ασθενέστερη.

Με βάση τους χάρτη υψηλότερη μάζα ψήφισμα, Coe και οι συνεργάτες του επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα αποτελέσματα που δείχνουν ότι ο πυρήνας του Abell 1689 είναι πολύ πυκνότερο σε σκοτεινή ύλη από το αναμενόμενο για ένα σύμπλεγμα του μεγέθους της, με βάση προσομοιώσεις σε υπολογιστές για την ανάπτυξη δομής. Abell 1689 ενώνει μια χούφτα άλλα καλά μελετηθεί συσπειρώσεις βρέθηκαν να έχουν παρόμοια πυκνό πυρήνες. Η διαπίστωση αυτή προκαλεί έκπληξη, διότι η ώθηση της σκοτεινής ενέργειας στις αρχές του σύμπαντος ιστορία του θα παρουσιάζει καχεκτική την ανάπτυξη όλων των γαλαξιακών σμηνών.

«Σμήνη των γαλαξιών, ως εκ τούτου, θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει διαμόρφωση δισεκατομμύρια χρόνια νωρίτερα, προκειμένου να δημιουργηθεί στους αριθμούς που βλέπουμε σήμερα," εξηγεί ο Coe. «Σε παλαιότερες εποχές, το σύμπαν ήταν μικρότερο και πιο πυκνά συσκευασμένα με τη σκοτεινή ύλη. Abell 1689 φαίνεται ότι ήταν καλά τρέφονται κατά τη γέννηση από την πυκνή ύλη γύρω από αυτήν στις απαρχές του σύμπαντος. Το συγκρότημα έχει πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος με αυτό μέσω της ενήλικης ζωής του να εμφανίζεται όπως την παρατηρούμε σήμερα ».

Χαρτογράφηση της Invisible

Abell 1689 είναι από τις πιο ισχυρό βαρυτικό εστιασμό ομάδες ποτέ παρατηρηθεί. για τις παρατηρήσεις Coe, σε συνδυασμό με προηγούμενες μελέτες, απέδωσε 135 πολλαπλές εικόνες του 42 γαλαξίες.

"Η lensed εικόνες είναι σαν ένα μεγάλο παζλ», λέει ο Coe. «Εδώ έχουμε καταλάβει, για πρώτη φορά, ένας τρόπος για να κανονίσει τη μάζα του Abell 1689 κατά τρόπο ώστε να φακοί όλες αυτές οι γαλαξίες στις θέσεις τους τηρηθεί." Coe χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για την παραγωγή ενός ανάλυσης χάρτη υψηλότερη της σκοτεινής ύλης διανομής του είναι σύμπλεγμα από ό, τι ήταν δυνατό πριν.

Coe συνεργάστηκε με μαθηματικού Edward Fuselier, ο οποίος, κατά τον χρόνο, ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point, να επινοήσει μια νέα τεχνική για να υπολογίσει το νέο χάρτη. «Χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στην εισφορά για τον Eddie, έχουμε τελικά« ραγίσει τον κωδικό "του βαρυτικού φακού. Μέθοδοι Άλλες βασίζονται σε κάνει μια σειρά από εικασίες ως προς αυτό που ο χάρτης μάζα, και στη συνέχεια οι αστρονόμοι βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα τα δεδομένα. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μας, μπορούμε να επιτύχουμε, απευθείας από τα δεδομένα, ένα χάρτη μάζα που να δίνει μια τέλεια εφαρμογή. "

Οι αστρονόμοι σχεδιάζουν να μελετήσουν περισσότερες συστάδες για να επιβεβαιώσετε την πιθανή επίδραση της σκοτεινής ενέργειας. Ένα σημαντικό πρόγραμμα του Hubble, που θα αναλύει την σκοτεινή ύλη σε γιγαντιαία σμήνη γαλαξιών είναι η Lensing και Supernova έρευνα Cluster με το Hubble (σύγκρουση). Σε αυτή την έρευνα, το τηλεσκόπιο θα μελετήσει 25 ομάδες για ένα σύνολο ενός μήνα για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι συστάδες CLASH είχαν επιλεγεί λόγω της εκπομπής τους με ακτίνες Χ ισχυρή, αναφέροντας περιέχουν μεγάλες ποσότητες θερμού αερίου. Αυτή η αφθονία, η εν λόγω ομάδων είναι ιδιαίτερα μαζικές.Με την παρατήρηση αυτών των ομίλων, οι αστρονόμοι θα χαρτογραφήσει την σκοτεινή ύλη διανομές και να αναζητήσουν πιο πειστικά αποδεικτικά στοιχεία της πρώιμης δημιουργίας ομίλων, και, ενδεχομένως, στις αρχές της σκοτεινής ενέργειας.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι ένα έργο της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. του Goddard της NASA Space Flight Center διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο. Η Space Telescope Science Institute (STScI) διεξάγει Hubble πράξεις επιστήμη. STScI λειτουργεί για τη NASA από την Ένωση των Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία, Inc, στην Ουάσινγκτον, DC
 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου