Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

~ * Μουμιοποιηθείς Δάσος Βρέθηκε στο άδενδρο νησί της Αρκτικής * ~

Πεύκα, έλατα θαμμένα σε εκατομμύρια κατολίσθηση χρόνια πριν, όταν η περιοχή ήταν θερμότερο.










Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου, 2010


Ένα αρχαίο μουμιοποιημένο δάσος, πλήρης, με καλοδιατηρημένα κορμοί, φύλλα, και seedpods, έχει ανακαλυφθεί βαθιά στην καναδική Αρκτική, λένε οι επιστήμονες.
Η ξηρή, παγωμένα, η περιοχή είναι τώρα περιβάλλεται από παγετώνες και είναι εντελώς άδενδρο, εκτός από μερικές μέγεθος νάνος δέντρα-μπονσάι. ( Βλέπε Αρκτική αεροφωτογραφίες. )
Το δάσος ανακαλύφθηκε πρόσφατα από μια ερευνητική ομάδα που είχε ακούσει μια εκπληκτική ιστορία από φύλακες σε Quttinirpaaq Εθνικό Πάρκο . Το πάρκο βρίσκεται στο Ellesmere Island (βλ. χάρτη) , μία από το βορειότερο landmasses τον κόσμο.
Οι φύλακες είχαν έρθει σε ξύλο διάσπαρτα στο έδαφος από πολύ μεγαλύτερες από ό, τι τα δέντρα από τα λίγα νάνοι σήμερα στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κορμών που ήταν αρκετά μέτρα μήκος.
«Περπατώντας μέσα από την περιοχή, είναι παντού», δήλωσε ο Joel Barker , ένας περιβαλλοντικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο που είναι αποτέλεσμα μιας μελέτης του μουμιοποιηθεί δάσους. «Θα είχατε πρόβλημα να μην γλιστρήσουν από πάνω τους."
(Βλέπε "Δέντρο" Μούμιες »βρέθηκαν, αναχθούν σε Viking εποχή." )
Οι φύλακες πάρκο «δεν είχε ιδέα τι ήταν», αλλά ο Barker υποψία πρέπει να είναι τα εκατομμύρια των ετών.
Όταν Barker και οι συνεργάτες του βρέθηκαν, όπου τα διάσπαρτα κούτσουρα που προέρχονται από-μια πλαγιά που είχε διαβρωθεί από ένα ποτάμι, έσκαψαν και βρήκαν σε πολύ περισσότερους κορμούς, καθώς και φύλλα και seedpods.
«Όταν ξεκινήσαμε το τράβηγμα αφήνει έξω από το χώμα, που ήταν σουρεαλιστική, να ξέρετε ότι είναι τα εκατομμύρια των ετών και ότι μπορείτε να το κρατήσετε στο χέρι σας," Barker, δήλωσε σε ετήσια συνεδρίαση της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο στις αρχές του τρέχοντος εβδομάδα.
Οικοσύστημα στην άκρη;
Το μουμιοποιημένο δέντρα ήταν πιθανό διατηρημένα τόσο καιρό επειδή θάφτηκαν γρήγορα από τις κατολισθήσεις και έτσι προστατεύονται από τον αέρα και το νερό, το οποίο σπεύδει αποσύνθεση.
Μελετώντας τα χαρακτηριστικά των κορμών, φύλλα, και seedpods, η ομάδα εντόπισε ορισμένες είδη δένδρων, όπως πεύκα, σημύδας και ερυθρελάτης. ( Δείτε φωτογραφίες από ενδιαφέροντα πρότυπα δέντρου .)
Το μουμιοποιημένο δάσος φαίνεται να μοιάζουν με μοντέρνα δάση αυξανόμενη εκατοντάδες μίλια προς το νότο, γεγονός που υποδηλώνει το δάσος πρέπει να έχουν ωριμάσει κατά τη διάρκεια ενός χρόνου όταν η Αρκτική ήταν πολύ θερμότερη, Barker είπε.
Με βάση το είδος του δέντρου, οι επιστήμονες πιστεύουν στο δάσος έζησε μεταξύ δέκα και δύο εκατομμύρια χρόνια πριν.
Ο μικρός αριθμός των ειδών που προτείνει, επίσης, το αρχαίο δάσος ήταν «μια σωστή οικοσύστημα στην άκρη του να είναι σε θέση να επιβιώσουν», σύμφωνα με Barker.
Για παράδειγμα, άλλες μουμιοποιηθεί δάση βρίσκονται νοτιότερα στον Καναδά έχουν μια ευρεία ποικιλία των δένδρων.
Με την καταμέτρηση δακτυλίων δέντρου σε ορισμένα από τα κούτσουρα, η ομάδα βρήκε τα δέντρα ήταν τουλάχιστον 75 ετών όταν ήταν ενταφιασμένοι. Όμως, τα δαχτυλίδια ήταν πολύ μικρός, που δείχνει ότι τα δέντρα μεγάλωσε πολύ αργά.
«Οι συνθήκες ήταν εκεί απολύτως βάναυση"-που μόλις και μετά βίας αρκετά θερμή για τα δέντρα για να ζήσουν, Barker είπε.
Μουμιοποιηθεί Δάσος ένα παράθυρο στην αλλαγή του κλίματος
Robert Blanchette , ένας παθολόγος εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα που έχει μελετήσει ανεξάρτητα αρχαία ξύλο από την ίδια περιοχή, που ονομάζεται η νέα ανακάλυψη «έκτακτες».
«Η εύρεση ξύλο που είναι εκατομμυρίων ετών σε τόσο καλή κατάσταση, σχεδόν σαν να πήρε ακριβώς επάνω από το δάσος πάτωμα θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία», είπε.
Για παράδειγμα, το ξύλο επιτρέπει στην ομάδα "για να πάρετε την καθαρότερη θέα του δυνατού, αυτό που ο κόσμος ήταν όπως κατά τη διάρκεια ενός χρόνου, όταν το κλίμα της Γης ήταν να αλλάζει δραστικά."
Πράγματι, από τη μελέτη της μουμιοποιηθεί δάσος, η ομάδα ελπίζει "για να δείτε πόσο γρήγορα το κλίμα άλλαζε, και πως τα φυτά αντιδρούσαν», σημείωσε ο Barker.
(Σχετικό: «Τα δάση έχουν αντικαταστήσει Tundra Λόγω του πλανήτη, μελέτη βρίσκει." )
Οι επιστήμονες θέλουν επίσης να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς η τοπική δάσος απάντησε ως ο πλανήτης ψύχεται περίπου πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, η αλλαγή από το "θερμοκηπίου" σε "icehouse" συνθήκες.
Η σημερινή τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη ωθεί τη Γη πίσω από το "Ice της icehouse" συνθήκες Age-με μεγάλες πάγων και πολλοί παγετώνες-σε μια «θερμοκηπίου» με μικρή συνολική πάγο, Barker σημείωσε.




nationalgeographic.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου