Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

~ * Xρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Mην αγνοείτε τον χειμώνα * ~







Aποτελέσματα μελετών καταδεικνύουν τη συνέχιση λήψης ειδικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στηριζόμενη στα αποτελέσματα της πρόσφατης σχετικής πανελλήνιας επιδημιολογικής έρευνας, επισημαίνει ότι η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια είναι ένα χρόνια νόσημα, του οποίου τα συμπτώματα επιδεινώνονται μεν με τις υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά εξακολουθεί και υφίσταται και τους χειμερινούς, παρόλο που τα συμπτώματα δεν ενοχλούν στον ίδιο βαθμό.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι 51% όσων υποφέρουν συστηματικά και 60% όσων υποφέρουν περιστασιακά από τη νόσο δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλο τον χρόνο.

Επιδημιολογικές μελέτες στο εξωτερικό επιβεβαιώνουν ταυτόχρονα τα ευρήματα της ελληνικής έρευνας και αποδεικνύουν γιατί η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια έχει χαρακτηριστεί σαν «επαγγελματική νόσος», καθώς τη συναντάμε ευρέως σε εργαζομένους που είναι όρθιοι πολλές ώρες, όπως είναι οι πωλητές ή οι κομμώτριες, νοσοκόμες, μάγειρες, φαρμακοποιοί κ.α..

Μελέτες έχουν δείξει ότι εξειδικευμένα προϊόντα, που διατίθενται από το φαρμακείο, τα οποία είναι φυσικά φλαβονοειδή προερχόμενα από το εκχύλισμα των φύλλων της κόκκινης αμπέλου, όχι μόνο ανακουφίζουν τα δυσάρεστα συμπτώματα, αλλά και δυναμώνουν τις φλέβες.

Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι η διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας, η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως αίσθημα βάρους και η σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας.


Πηγή: iatronet.gr




www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου