Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

~ * NASA Δορυφόροι Βρείτε Υψηλής Ενέργειας εκπλήξεις σε «σταθερή» νεφέλωμα του Καρκίνου * ~

Τα συνδυασμένα στοιχεία από διάφορους δορυφόρους της NASA έχει έκπληκτος αστρονόμους αποκαλύπτοντας απροσδόκητες αλλαγές στην εκπομπή ακτίνων Χ από το Νεφέλωμα του Καρκίνου, αφού πιστεύεται ότι είναι η σταθερότερη πηγή υψηλής ενέργειας στον ουρανό.«Για 40 χρόνια, οι περισσότεροι αστρονόμοι θεωρείται το Καβούρι ως πρότυπο κερί», δήλωσε η Colleen Wilson-Hodge, ένας αστροφυσικός στο Marshall Space Flight της NASA Center στο Huntsville της Αλαμπάμα, ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματα σήμερα στο Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας συνεδρίαση στο Σιάτλ. "Τώρα, για πρώτη φορά, βλέπουμε ξεκάθαρα πόσο κερί τρεμοπαίζει μας."









Το Νεφέλωμα του Καρκίνου είναι τα συντρίμμια μιας εξερράγη αστέρι του οποίου το φως έφθασε τη Γη το 1054. Είναι ένα από τα πιο σπούδασε αντικείμενα στον ουρανό. Στην καρδιά μιας επεκτεινόμενης σύννεφο αερίου βρίσκεται ό, τι έχει απομείνει από πυρήνα του αρχικού άστρου, ένα υπέρ-πυκνή αστέρι νετρονίων που περιστρέφεται 30 φορές το δευτερόλεπτο. Όλες οι εκπομπές υψηλής ενέργειας ο Κάβουρας είναι πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα των φυσικών διεργασιών που κερδίσουν από αυτή την ταχεία περιστροφή

"Το Νεφέλωμα του Καρκίνου αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της υψηλής ενέργειας αστροφυσικής", δήλωσε το μέλος της ομάδας Μάικ Cherry στο Louisiana State University στο Μπάτον Ρουζ, Λα (LSU), «και αυτή η μελέτη μας δείχνει ότι το ίδρυμά μας είναι λίγο στραβά." Η ιστορία εκτυλίχθηκε όταν Κερασιά και Gary υπόθεση, επίσης, σε LSU, παρατήρησε πρώτος dimming ο Κάβουρας με τις παρατηρήσεις από το Gamma-ray ριπής Monitor (GBM) στο κατάστρωμα Fermi Gamma-ray της NASA το διαστημικό τηλεσκόπιο.

Η ομάδα ανέλυσε στη συνέχεια τις παρατηρήσεις GBM του αντικειμένου από Αύγουστος 2008 - Ιούλιος 2010 και βρήκε μια απρόσμενη αλλά σταθερή μείωση των πολλών τοις εκατό σε τέσσερα διαφορετικά «σκληρών» μορφών ενέργειας ακτίνων Χ, από 12.000 έως 500.000 ηλεκτρονιοβόλτ (eV). Για σύγκριση, το ορατό φως έχει πηγών ενέργειας μεταξύ 2 και 3 eV.

Με φαινομενική σταθερότητα το Καβούρι είναι αδιαμφισβήτητες, οι επιστήμονες χρειάζεται να αποδείξει ότι η fadeout ήταν πραγματικό και ότι δεν ήταν καθοριστική πρόβλημα που συνδέεται με την GBM. "Εάν ένα μόνο μέσο δορυφόρου είχε αναφέρει αυτό, κανείς δεν θα το 'λεγε," Wilson-Hodge είπε.

Έτσι, η ομάδα συγκέντρωσε στοιχεία από το στόλο των ευαίσθητων παρατηρητηρίων ακτίνων Χ τώρα σε τροχιά: Rossi της NASA X-Ray Timing Explorer (RXTE) και Swift δορυφόρους και Διεθνών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Gamma-Ray Αστροφυσικής Εργαστήριο (INTEGRAL). Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν μια πραγματική μείωση της έντασης της τάξης του 7 τοις εκατό σε ενέργειες μεταξύ 15.000 και 50.000 eV πάνω από δύο χρόνια. Δείχνουν επίσης ότι ο Κάβουρας έχει φωτίζονται και ξεθωριάσει από όσο το 3,5 τοις εκατό το χρόνο από το 1999












Οι επιστήμονες λένε ότι οι αστρονόμοι θα πρέπει να βρει νέους τρόπους για τη βαθμονόμηση των οργάνων κατά την πτήση και να διερευνηθούν οι πιθανές επιπτώσεις της άστατη Καβούρι στις προηγούμενες διαπιστώσεις. Ένα έγγραφο σχετικά με τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στο 1 Φεβρουαρίου τεύχος του Astrophysical Journal Letters.

άλλο μέσο Fermi, το Μεγάλο Χώρο τηλεσκόπιο, εντόπισε πρωτοφανή έκλαμψη ακτίνων-γ από το Καβούρι, δείχνοντας ότι είναι επίσης εκπληκτικά μεταβλητή σε πολύ υψηλότερες ενέργειες. Μια μελέτη των γεγονότων αυτών, δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, 6 Γενάρη, στην Επιστήμη Express.

Η εξουσία του νεφελώματος προέρχεται από το κεντρικό άστρο νετρονίων, το οποίο είναι επίσης ένα πάλσαρ, που εκπέμπει γρήγορες, τακτικές ραδιόφωνο και X-ray παλμούς. This παλμική εκθέματα εκπομπής δεν μεταβολές που συσχετίζονται με τη μείωση, οπότε δεν μπορεί να είναι η πηγή. Αντ 'αυτού, οι ερευνητές υποψιάζονται ότι η μακροπρόθεσμη αλλαγή, πιθανόν τον κεντρικό έτος φωτός του νεφελώματος, αλλά οι παρατηρήσεις με τηλεσκόπια μέλλον θα χρειαστεί να γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

"Το περιβάλλον αυτό κυριαρχείται από το μαγνητικό πεδίο του πάλσαρ, που υποψιαζόμαστε είναι οργανωμένη επικίνδυνα", δήλωσε ο Roger Blandford, που διευθύνει το Ινστιτούτο Kavli Σωματιδιακής Αστροφυσικής και της Κοσμολογίας, από κοινού βρίσκεται στο SLAC Εθνική του Υπουργείου Ενέργειας της Accelerator Laboratory και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. "Οι αλλαγές των ακτίνων X ενδέχεται να συνεπάγεται μερική αναδιάταξη του μαγνητικού πεδίου, αλλά μόνο όταν αυτό συμβαίνει είναι ένα μυστήριο."

Το Νεφέλωμα του Καρκίνου είναι ένα κατάλοιπο σουπερνόβα που βρίσκεται 6.500 έτη φωτός μακριά στον αστερισμό του Ταύρου.

Fermi της NASA είναι ένα αστροφυσική και σωματιδίων εταιρική σχέση της φυσικής διαχειρίζεται Goddard Space της NASA Flight Center στο Greenbelt, MD, και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, με σημαντικές συνεισφορές από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους εταίρους στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η GBM μέσο Operations Center βρίσκεται στο Εθνικό Διαστημικό Science Technology Center στο Huntsville της Αλαμπάμα Η ομάδα περιλαμβάνει τη συνεργασία επιστημόνων από UAH, Marshall της NASA Space Flight Center στο Huntsville, του Ινστιτούτου Max Planck για Εξωγήινης Φυσικής στη Γερμανία και τα άλλα θεσμικά όργανα.

NASA Goddard διαχειρίζεται Swift, RXTE και επισκέπτη εγκατάσταση παρατηρητών για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην INTEGRAL αποστολή της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.




nasa.gov






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου