Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

~ * Swift έρευνα διαπιστώνει «Missing» ενεργών γαλαξιών * ~












Επίσκεψη σε ακτίνες Χ, το σύνολο του ουρανού είναι φλογερός. Ακόμα και μακριά από φωτεινές πηγές, ακτίνες Χ που προέρχονται από εκτός γαλαξία μας παρέχει μια σταθερή λάμψη σε κάθε κατεύθυνση. Οι αστρονόμοι από καιρό έχουν υποψιαστεί ότι ο κύριος συμμετέχοντες σε αυτό το κοσμικό υπόβαθρο των ακτίνων Χ ήταν σκόνη-φασκιωμένοι μαύρες τρύπες στα κέντρα των ενεργών γαλαξιών. Το πρόβλημα ήταν, ελάχιστοι από αυτούς έχουν εντοπιστεί να κάνει τη δουλειά.

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων χρησιμοποιώντας δεδομένα από το δορυφόρο Swift της NASA επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός σε μεγάλο βαθμό αόρατη πληθυσμό των μαύρων οπών που κινούνται γαλαξίες. Οι ακτίνες Χ εκπομπές τους τόσο πολύ που απορροφάται ότι λίγο περισσότερο από μια δωδεκάδα είναι γνωστές. Ωστόσο, οι αστρονόμοι λένε ότι, παρά την βαθιά αμυδρά ακτίνες Χ, οι πηγές μπορεί να εκπροσωπεί την κορυφή του παγόβουνου, η οποία αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το ένα πέμπτο του συνόλου των ενεργών γαλαξιών.
"Αυτά τα βαριά τυλιγμένη οι μαύρες τρύπες είναι όλα γύρω μας», δήλωσε ο Neil Gehrels, το Swift κύριος ερευνητής στο Goddard Space Flight της NASA Κέντρο Greenbelt, MD, και συν-συγγραφέας της νέας μελέτης. "Αλλά πριν Swift, ήταν ακριβώς πάρα πολύ αμυδρή και πάρα πολύ δυσδιάκριτη για εμάς να δούμε."

Οι περισσότεροι μεγάλοι γαλαξίες περιέχουν μια γιγαντιαία κεντρική μαύρη τρύπα, καθώς και εκείνες που παρατηρήθηκαν στη μελέτη Swift ζυγίζει περίπου 100 εκατομμύρια φορές τη μάζα του ήλιου. Σε μια ενεργό γαλαξία, θέμα που προς το υπερμεγέθης μαύρη τρύπα εξουσίες υψηλής ενέργειας εκπομπές τόσο έντονη που δύο κατηγορίες των ενεργών γαλαξιών κβάζαρ, και blazars, εξομοιώνεται με το πιο φωτεινά αντικείμενα στο σύμπαν.

Το υπόβαθρο ακτίνων Χ οδήγησε τους αστρονόμους να υποπτεύονται ότι ενεργών γαλαξιών ήταν undercounted. Οι αστρονόμοι δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι είχαν εντοπιστεί τα περισσότερα, ακόμη και το πιο κοντινό ενεργών γαλαξιών. Πυκνά σύννεφα σκόνης και αερίου γύρω από την κεντρική μαύρη τρύπα και οθόνη από την υπεριώδη, οπτικός και χαμηλής ενέργειας (ή μαλακό) φως ακτινογραφία. Ενώ η υπέρυθρη ακτινοβολία μπορεί να το κάνει μέσα από το υλικό, μπορεί να συγχέεται με ζεστό σκόνης αστέρι περιοχές σχηματισμού του γαλαξία.

Ωστόσο, ορισμένες από της μαύρης τρύπας πιο ενεργητικός ακτίνες Χ διαπερνούν την σάβανο, και εκεί Swift προέρχεται in
Από το 2004, ριπής του Swift Alert Telescope (BAT), αναπτύσσονται και λειτουργούν στη NASA Goddard, έχει τη χαρτογράφηση ολόκληρο τον ουρανό στις σκληρές ακτίνες Χ με ενέργειες μεταξύ 15.000 και 200.000 ηλεκτρονιοβόλτ - χιλιάδες φορές την ενέργεια του ορατού φωτός. Σταδιακή δημιουργία χρόνια έκθεσή της με το χρόνο, η έρευνα είναι σήμερα ο μεγαλύτερος, πιο ευαίσθητη και πιο πλήρης απογραφή σε αυτές τις ενέργειες. Περιλαμβάνει εκατοντάδες των ενεργών γαλαξιών έξω σε μια απόσταση 650 εκατομμυρίων ετών φωτός.

Από αυτό το δείγμα, οι ερευνητές εξαλειφθούν πηγές λιγότερο από 15 βαθμούς μακριά από το σκονισμένο, γεμάτο επίπεδο του Γαλαξία μας. Όλοι οι ενεργοί γαλαξίες αθλητικών μια ενεργητική εκτόξευση σωματιδίων ήταν επίσης δεν θεωρείται, αφήνοντας 199 γαλαξίες.

Αν και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι των ενεργών γαλαξιών, οι αστρονόμοι εξηγήσει τις διαφορετικές ιδιότητες που παρατηρήθηκαν με βάση το πώς ο γαλαξίας γωνίες σε μας γραμμή της όρασης. Θεωρούμε ότι τα φωτεινότερα αυτά σχεδόν κατά πρόσωπο, αλλά καθώς αυξάνεται η γωνία, ο περιβάλλων δακτύλιο αερίου και σκόνης απορροφά όλο και μεγαλύτερες ποσότητες εκπομπών της μαύρης τρύπας.

Οι αστρονόμοι υποτίθεται ότι υπήρχαν πολλοί ενεργών γαλαξιών προσανατολισμένη Edgewise σε εμάς, αλλά απλά δεν μπορούσε να εντοπιστεί, επειδή ο δίσκος του αερίου μειώνει τις εκπομπές πάρα πολύ έντονα.

"Αυτά τα εξαιρετικά δυσδιάκριτη ενεργών γαλαξιών είναι πολύ αμυδρή και δύσκολο να βρεθούν. Από ένα δείγμα 199 πηγές, εντοπίσαμε μόνο εννέα από αυτούς", δήλωσε ο Davide Burlon, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ινστιτούτο Max Planck για Εξωγήινη Φυσική στο Μόναχο.

«Αλλά ακόμη και ΒΑΤ Swift έχει πρόβλημα βρίσκοντας αυτά τα άκρως απορροφάται πηγές, και γνωρίζουμε ότι η έρευνα τους undercounts," Burlon εξήγησε. "Όταν θα συνυπολογισθεί αυτό, διαπιστώσαμε ότι αυτά τα τυλιγμένη ενεργών γαλαξιών του μεγάλου αριθμού τους, που αποτελούν περίπου το 20 έως 30 τοις εκατό του συνόλου."

"Με το Swift που έχουμε τώρα ποσοτικοποιηθεί με ακρίβεια πόσοι ενεργών γαλαξιών υπάρχουν γύρω μας - πραγματικά, στην πίσω αυλή μας", δήλωσε ο Μάρκο Ajello σε SLAC National Accelerator Laboratory, Menlo Park της Καλιφόρνια "Ο αριθμός είναι μεγάλος, και συμφωνεί με τα μοντέλα που λένε ότι είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο μέρος του φόντου ακτίνων-Χ. " Εάν οι αριθμοί παραμένουν σταθερές σε μεγαλύτερες αποστάσεις, όταν το σύμπαν ήταν σημαντικά νεότεροι, τότε υπάρχουν αρκετές μαύρες τρύπες στο λογαριασμό για το κοσμικό υπόβαθρο των ακτίνων-Χ.

Η ομάδα στη συνέχεια συγχωνεύθηκαν Swift δεδομένα ΒΔΤ με τα αρχειοθετημένα παρατηρήσεις από X-Ray τηλεσκόπιο του σε μια προσπάθεια να διερευνήσει πώς η ένταση των εκπομπών των γαλαξιών άλλαξε σε διαφορετικές πηγές ενέργειας ακτίνων-Χ.

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα μπορούσε να ερευνήσει το μέσο όρο του φάσματος των βαριά απορροφάται ενεργών γαλαξιών», δήλωσε ο Ajello. "Αυτοί οι γαλαξίες είναι υπεύθυνα για το σχήμα της κοσμικής ακτινοβολίας ακτίνων Χ - δημιουργούν την κορυφή της απόδοσης του."

Όλα αυτά είναι συνεπής με την ιδέα ότι το κοσμικό υπόβαθρο των ακτίνων X είναι το αποτέλεσμα των εκπομπών από κρυμμένη υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες ενεργό, όταν το σύμπαν ήταν 7 δισ. ετών, ή περίπου το ήμισυ σημερινής του ηλικίας.

Swift, η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2004, διοικείται από Goddard. Χτίστηκε και λειτουργεί σε συνεργασία με το κράτος Penn, το Los Alamos National Laboratory στο New Mexico, και General Dynamics στο Falls Church, Va? Το Πανεπιστήμιο του Leicester και Mullard Space Sciences Laboratory, στο Ηνωμένο Βασίλειο? Brera Παρατηρητηρίου και της Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος, στην Ιταλία? συν επιπλέον εταίρους στη Γερμανία και την Ιαπωνία.
 
 
Francis Reddy
Της NASA
Goddard Κέντρο Διαστημικής Πτήσης, Greenbelt, MD


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου