Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

~ * Αυστραλία * ~




Αυξάνεται ο αριθμός τσιμπημάτων από δηλητηριώδεις αράχνες







Έξαρση στις εμφανίσεις δηλητηριωδών αραχνών, όπως η redback (κοκκινόραχη, λόγω της ερυθρής πλάτης της) παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες λόγω της υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό υπουργείο Υγείας, αυξήθηκαν κατά 16% τα τσιμπήματα της αράχνης redback, θέτοντας σε καθεστώς ήπιου συναγερμού τις υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας. Οι ειδικοί τονίζουν, ωστόσο, ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πανικοβληθούν δεδομένου ότι υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο για το τσίμπημα της θανατηφόρας αράχνης.

Παρολ’ αυτά, το υπουργείο της χώρας συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν μέρη που συνήθως βρίσκονται οι αράχνες όπως σκοτεινές γωνιές, έπιπλα εξωτερικών χώρων, γλάστρες, αποθήκες, αθλητικά παπούτσια που βρίσκονται έξω, γάντια του κήπου που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, σε σκουπίδια, μέσα σε θάμνους, κάτω από σωρούς ξύλων και ανάμεσα σε πέτρες.

Κανείς δεν έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια από το δάγκωμα αράχνης. Ο διευθυντής του Ερευνητικού Σώματος Δηλητηρίων, Δρ. Κεν Γουίνκελ, προειδοποιώντας ότι τα συμπτώματα του δαγκώματος της συγκεκριμένης αράχνης συγχέονται με αυτά της σκωληκοειδίτιδας, προκαλώντας έντονους πόνους χαμηλά και δεξιά στην κοιλιακή χώρα. «Σε περίπτωση που κάποιος τσιμπηθεί, θα πρέπει να βάλει αμέσως πάγο στο σημείο και να λάβει μεγάλη φαρμακευτική δόση σε παρακεταμόλη», καταλήγει ο κ. Γουίνκελ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου