Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

~ * Κρήνη των Νέων. ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΣ ???...* ~







Αυτή η ζωγραφική από τον αυστριακό καλλιτέχνη Eduard Veith δείχνει μια σκηνή κατά τη μυθική Κρήνη της Νεολαίας. Σε όλη την ιστορία, οι άνθρωποι έχουν επιδιώξει μαγικό τρόπους να αποκαταστήσουν τη νεολαία τους


Κατά τη διάρκεια λυκόφως του, ο Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν επεσήμανε ότι «η ζωή θα ήταν απείρως πιο ευτυχισμένοι αν μπορούσαμε να γεννηθεί μόνο από την ηλικία των 80 και βαθμιαία προσέγγιση 18."
πείραγμα Twain ήταν μόνο ένα από τα πολλά παράπονα για τη γήρανση που έχουν καταγραφεί για όσο διάστημα οι άνθρωποι έχουν επίφοβη το μειονέκτημα μιας μακράς ζωής. Ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Όμηρος αποκάλεσε το γήρας "απεχθής", και William Shakespeare χαρακτήρισε "ειδεχθή χειμώνα."
Έτσι δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί υπάρχουν πάντα ελπίδες και τις φήμες ότι κάτι σύντομα να ανακαλυφθεί-μαγικά νερά, ας πούμε, ή ίσως βλαστικά κύτταρα έρευνα-θα καταργήσει τα γηρατειά.
Μέγας Αλέξανδρος, οι οποίοι κατέκτησαν το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου πριν πεθάνει γύρω στο 323 π.Χ., μπορεί να ψάξει για ένα ποτάμι που θεράπευσε τις καταστροφές του ηλικία. Κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα μ.Χ., ένας βασιλιάς γνωστός για τους Ευρωπαίους ως Prester John κυβέρνησε υποθετικά μια χώρα που είχε ένα ποτάμι από χρυσό και ένα σιντριβάνι της νεολαίας.
Όμως, το όνομα που συνδέεται στενότερα με την αναζήτηση μιας σιντριβάνι της νεολαίας είναι του 16ου αιώνα Ισπανό εξερευνητή Juan Ponce de Leon, ο οποίος φέρεται ότι θεωρούσε ότι θα βρεθεί στη Φλόριντα. Σε Άγιος Αυγουστίνος, η παλαιότερη πόλη στις ΗΠΑ, υπάρχει μια τουριστική ατραξιόν που χρονολογείται από έναν αιώνα που υποτίθεται-αν και σε μια γλώσσα-in-μάγουλο τρόπο-να είναι η πηγή της νιότης που Ponce de Leon ανακάλυψε αμέσως μετά την άφιξή του σε ό, τι είναι τώρα Φλόριντα το 1513.
Υπάρχουν μερικά προβλήματα με την επισήμανση φυσική πηγή του Αγ. Αυγουστίνου και το σιντριβάνι Ponce de Leon, της νεολαίας, ωστόσο. Ηλικιωμένοι επισκέπτες που πίνουν θείο-μυρίζοντας το νερό της πηγής που δεν μετατρέπονται σε εφήβους. Και Ponce de Leon ήταν πιθανώς δεν ψάχνει για μια τέτοια βρύση και να μην έχει πατήσει το πόδι του κοντά στο σημερινό του Αγ. Αυγουστίνου. Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν τώρα ήρθε στην ξηρά περίπου 140 μίλια (225 χιλιόμετρα) νοτιότερα κοντά στο σημερινό Μελβούρνη.
Η συγκίνηση του αυλακώματος;
Αλλά η ιστορία της αναζήτησης για ένα σιντριβάνι της νεολαίας είναι τόσο ελκυστική ώστε να επιβιώνει έτσι κι αλλιώς, λέει ο Ryan K. Smith, ένας καθηγητής ιστορίας στο Virginia Commonwealth University στο Ρίτσμοντ.
«Οι άνθρωποι είναι πιο intrigued από την ιστορία του ψάχνει και δεν βρίσκει ό, τι είναι από την ιδέα ότι η πηγή μπορεί να είναι κάπου εκεί έξω," λέει ο Smith.
Δεν πρωτότυπα έγγραφα επιβιώσουν από τη Φλώριδα εκστρατεία Ponce de Leon. Ισπανική ιστορικοί γραπτώς καιρό μετά πέθανε το 1521 μπορεί να έχουν δημιουργήσει την ιστορία ότι είχε ζητήσει τη βρύση για να κάνει πλάκα με τον επειδή ήταν ένας γέρος που ήθελε να αποκαταστήσει τη σεξουαλική δύναμη του, λέει ο Smith.
Ακόμα, μερικοί κόκκοι της αλήθειας συνέβαλαν στη διατήρηση της ιστορίας. Kathleen Deagan, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Gainesville και ένα National Geographic Society υπότροφο, λέει ένα νεκροταφείο και τα ερείπια μιας ισπανικής αποστολής που χρονολογείται από το ιδρυτικό του Αγ. Αυγουστίνου το 1565 έχουν ανακαλυφθεί κοντά στη λεγόμενη κρήνη του νεολαίας.
«Είναι πάντα ενδιαφέρον και ειρωνικό το γεγονός ότι η περιοχή είναι, στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα στη Φλόριντα," Deagan λέει.
Michelle Reyna, εκπρόσωπος για την πηγή της νεότητας Αρχαιολογικού Πάρκου στο St Augustine, λέει η κρήνη έχει μια τουριστική ατραξιόν, τουλάχιστον από το 1901 και μπορεί να έχει προσελκύσει επισκέπτες από το 1860.



nationalgeographic.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου