Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

~ * Νέα ελπίδα για ένα σπάνιο πουλί στην έρημο της Συρίας * ~










Λίγα χρόνια πίσω, Gianluca Serra βρήκε ένα μυθικό πουλί σκέψης έχει εκλείψει στη Συρία, με κεφάλαια από το National Geographic της Επιτροπής για την Έρευνα και την Εξερεύνηση . Τώρα Serra, η IUCN ειδικός στη βόρεια φαλακρός Ibis, προσπαθεί να διαμορφώσει ένα σταθερό πληθυσμό των εν λόγω αδέξια πλάσματα, με λίγη βοήθεια από έναν πρίγκιπα και κάποιες πρώτες κυρίες.
Με Moffet Barbara
Ε: Το βόρειο φαλακρός Ibis θεωρήθηκε εξαφανιστεί στη Συρία για περισσότερο από 70 χρόνια, σύμφωνα με την επιστημονική βιβλιογραφία. Πείτε μας για το πώς αυτό το θρυλικό πουλί ανακαλύφθηκε ξανά - και πότε και πού.
Έχουμε ανακαλύψει πάλι τη φαλακρός Ibis σε μια απομακρυσμένη βράχο της έρημο της Συρίας, τον Απρίλιο του 2002, μετά από ενδείξεις από τις τοπικές τους κυνηγούς και τους νομάδες Βεδουίνοι, στο πλαίσιο μιας γενικής έρευνας της πανίδας της περιοχής. Τα πουλιά είχαν την ανατολίτικη υποείδος της βόρειας φαλακρός Ibis, το οποίο δεν είχε δει εδώ και πολλά χρόνια.


Q: Πόσα άτομα βρέθηκαν;

Βρέθηκαν επτά ενήλικες αναπαραγωγής το 2002. Από τότε, χάρη στις προσπάθειες προστασίας, 24 νεοσσοί επιτυχία έχουν ανεπτυγμένη. Αλλά Εκτιμάται ότι μόνο το 20 τοις εκατό επέζησε της μετανάστευσης και της διασποράς περίοδο να επιστρέψει πίσω στην περιοχή αναπαραγωγής τους.
Βόρεια φαλακρό θρεσκιόρνιθες σε διαχείμασης τους σχετικά με την αιθιοπική υψίπεδα το Νοέμβριο του 2008.










Ερ.: Αυτό το πουλί είναι λίγο διάσημος στην Αίγυπτο - πηγαίνει πίσω χιλιάδες χρόνια για να την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων, σωστά; Μπορείτε να μας πείτε λίγο για τις ιστορικές παραστάσεις της βόρειας φαλακρός Ibis και ο μύθος γύρω από αυτό;
Το βόρειο φαλακρός Ibis ως είδος ήταν σεβαστός ως θεότητα από την αρχαία αιγυπτιακή δυναστείες, όπως αποδεικνύεται από αλάνθαστο ιερογλυφικό της. Το Ibis, ως οικογένεια των πτηνών με κυρτή νομοσχέδιο, θεωρήθηκε σύμβολο της σοφίας από τους Αιγυπτίους. Αυτός ο μύθος είναι συναντάμε σήμερα μεταξύ των νομάδων της ερήμου στην περιοχή.
Ερ: Το ενδιαφέρον σας είναι να γυρίσετε γύρω από την σοβαρή μείωση αυτού του είδους, αλλά ένα επιπλοκή για τη διατήρηση της είναι ότι αυτό το πουλί δεν μένει σε ένα μέρος - μεταναστεύει δύο φορές το χρόνο. Συζήτηση για το ταξίδι παίρνει και πώς θα ήταν σε θέση να προσδιοριστεί ο τόπος όπου χειμώνες.

Νοιαζόμαστε για αυτό το πουλί σαν σύμβολο και ναυαρχίδα για την ανεξέλεγκτη οικολογική υποβάθμιση και την απερήμωση της Συρίας στέπα, που οδηγεί τόσους πολλούς ανθρώπους στη φτώχεια και την ταλαιπωρία. Αλλά αποφευχθεί η εξαφάνιση ειδών μιας μακράς εμβέλειας αποδημητικών πουλιών, αρχής γενομένης από λίγα άτομα επιβιώνουν, είναι κάτι που επιχειρείται με επιτυχία μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι σήμερα (π.χ. whooping γερανός). Καταφέραμε να ανακαλύψει το 2006 ότι οι εν λόγω θρεσκιόρνιθες σταυρό οκτώ χώρες δύο φορές το χρόνο στο μεταναστευτικό πτήση τους από την έρημο της Συρίας στην Αιθιοπία ορεινές περιοχές (με χορηγία από το National Geographic Society και σε συνεργασία με το RSPB και το Birdlife).





nationalgeographic.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου