Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

~ * Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο σύμπλεγμα γαλαξιών! * ~









Το αρχαιότερο σύμπλεγμα γαλαξιών στο σύμπαν, ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι μέτρησαν την απόσταση που το χωρίζει από τον γαλαξία μας.

Ο επικεφαλής συντάκτης της έρευνας, Raphael Gobat δήλωσε πως «τα νέα αποτελέσματα από τις παρατηρήσεις μας, υποστηρίζουν τη θεωρία ότι τα «ενήλικα» συμπλέγματα γαλαξιών, υπήρχαν από όταν η ηλικία του σύμπαντος ήταν το ένα τέταρτο της σημερινής».

Τέτοια συμπλέγματα, είναι εξαιρετικά σπάνια, σύμφωνα με την υπάρχουσα θεωρία και οι ερευνητές δηλώνουν τυχεροί που ανακάλυψαν ένα.

Τα συμπλέγματα των γαλαξιών είναι τα μεγαλύτερα «οικοδομήματα» του σύμπαντος και σχηματίζονται από τη βαρύτητα που τα συγκρατεί.

Η διεθνής ομάδα αστρονόμων, χρησιμοποίησε εξειδικευμένα όργανα, κυρίως τηλεσκόπια, ώστε να μετρήσει τις αποστάσεις μεταξύ των γαλαξιών.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τους κατέδειξαν ότι πρόκειται για ένα σύμπλεγμα το οποίο υπάρχει εδώ και τρία δισεκατομμύρια χρόνια!

Ακόμα, διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι γαλαξίες στο σύμπλεγμα, δεν είναι αστέρια που διαμορφώνονται ακόμα, αλλά αποτελούνται από αστέρια που έχουν σχηματιστεί εδώ και ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Πηγή: cosmo


zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου