Κυριακή 17 Απριλίου 2011

~ * κοσμικές χορδές της Gas Ελάτε Από Sonic βραχίονες * ~








Πυκνά νήματα του φυσικού αερίου στο IC5146 διαστρικό νέφος μπορεί να δει ξεκάθαρα σε αυτήν την εικόνα που ελήφθησαν στο υπέρυθρο φως από το διαστημικό παρατηρητήριο Herschel. Image πιστωτικών: ESA / Herschel / SPIRE / PACS / D. Arzoumanian (Saclay CEA)

 
Το Herschel Space Παρατηρητήριο έχει αποκαλύψει ότι τα σύννεφα μεταξύ των άστρων περιέχουν δικτύων μπερδεμένα αερίων νήματα. Κατά περίεργο τρόπο, κάθε πυράκτωσης είναι περίπου το ίδιο πλάτος, υπαινίχθηκε ότι μπορεί να προκύψουν από διαστρική ηχητικά φράγματα σε όλη Γαλαξία μας.
Οι ίνες είναι τεράστια, εκτείνονται για δεκάδες έτη φωτός μέσα στο χώρο, και Χέρσελ έχει δείξει ότι είναι νεογέννητα άστρα βρίσκονται συχνά στο πυκνότερο τμήματα αυτών. Ένα νήμα απαθανατίστηκε από το Herschel στην περιοχή Aquila περιέχει μια ομάδα από περίπου 100 αστέρια βρέφος.
Τέτοιες ίνες σε διαστρικά νέφη έχουν είδαμε πριν από άλλους υπέρυθρες δορυφόρους, αλλά δεν έχουν ποτέ δει προφανώς αρκετό για να έχουν πλάτος τους μετρηθεί. Τώρα, Χέρσελ έχει δείξει ότι, ανεξάρτητα από το μήκος ή την πυκνότητα ενός νήματος, το πλάτος είναι πάντα περίπου το ίδιο.
Η ομάδα προτείνει ως ηχητικά φράγματα από έκρηξη αστέρια ταξιδεύουν μέσα από τα σύννεφα, χάνουν ενέργεια και, όταν τελικά διαλύσει, αφήνουν αυτά τα νήματα του συμπιεσμένου υλικού.
Διαβάστε την πλήρη ιστορία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος σε: http://www.esa.int/SPECIALS/Herschel/SEMK0H7S9MG_0.html .
Herschel είναι μια ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή ακρογωνιαίος λίθος του Οργανισμού, με τα όργανα της επιστήμης που προβλέπονται από κοινοπραξίες ευρωπαϊκών ινστιτούτων και με σημαντική συμμετοχή από τη NASA. Herschel της NASA Project Office βασίζεται στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, Πασαντένα της Καλιφόρνια JPL συνέβαλε αποστολή-τεχνολογία που παρέχει δύο από τα τρία όργανα της επιστήμης του Herschel. Η NASA Herschel Science Center, μέρος της υπέρυθρης Επεξεργασία και Ανάλυση Κέντρο στο California Institute of Technology στη Πασαντένα, υποστηρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες αστρονομική κοινότητα. Caltech διαχειρίζεται JPL για τη NASA.
Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.herschel.caltech.edu , http://www.nasa.gov/herschel και http://www.esa.int/SPECIALS/Herschel/index.html .
 
 
Whitney Clavin 818-354-4673
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
whitney.clavin jpl.nasa.gov @

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου