Σάββατο 7 Μαΐου 2011

~ * Gravity B της NASA Probe επιβεβαιώνει Δύο Αϊνστάιν Θεωρίες Χώρος-χρόνος,* ~









Σοβαρότητα της NASA Probe B (GP-B) Η αποστολή επιβεβαίωσε δύο βασικές προβλέψεις που προκύπτουν από τη γενική θεωρία του Άλμπερτ Αϊνστάιν της σχετικότητας, που το διαστημικό σκάφος με σκοπό τη δοκιμή.

Το πείραμα, που ξεκίνησε το 2004, χρησιμοποίησε τέσσερα εξαιρετικά ακριβή γυροσκόπια για τη μέτρηση της υποθέσει γεωδαιτικού φαινομένου, την στρέβλωση του χώρου και του χρόνου γύρω από ένα βαρυτικό σώμα, και το πλαίσιο-σύρσιμο, το ποσό που ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο τραβά χώρο και το χρόνο μαζί της, καθώς περιστρέφεται .

GP-B προσδιορίζεται τόσο εφέ με πρωτοφανή ακρίβεια με την επισήμανση σε ένα ενιαίο αστέρι, IM Pegasi, ενώ σε πολική τροχιά γύρω από τη Γη. Αν βαρύτητας δεν επηρέασε χώρο και το χρόνο, γυροσκόπια GP-B θα συντείνουν προς την ίδια κατεύθυνση, για πάντα, ενώ σε τροχιά. Αλλά στην επιβεβαίωση των θεωριών του Einstein, η γυροσκόπια έμπειρο μετρήσιμα, μικρές αλλαγές στην κατεύθυνση της περιστροφής τους, ενώ η βαρύτητα της Γης τράβηξε σε αυτούς.

Τα ευρήματα είναι on-line στο περιοδικό Physical Review Letters.

"Φανταστείτε τη Γη σαν να ήταν βυθισμένη στο μέλι. Καθώς περιστρέφεται ο πλανήτης, το μέλι γύρω από αυτό θα στροβιλισμού, και είναι το ίδιο με το χώρο και το χρόνο", δήλωσε ο Francis Everitt, GP-B κύριος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. "GP-B επιβεβαίωσε δύο από τις πιο βαθιές προβλέψεις του σύμπαντος του Αϊνστάιν, που έχει βαθιές επιπτώσεις σε ολόκληρη την έρευνα αστροφυσική. Ομοίως, οι δεκαετίες της τεχνολογικής καινοτομίας πίσω από την αποστολή θα έχει μια μόνιμη κληρονομιά στη Γη και στο διάστημα."

GP-B είναι μια από τις μεγαλύτερες έργων στην ιστορία της NASA, με τη συμμετοχή των γραφείων από το φθινόπωρο του 1963 με αρχική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη ενός πειράματος γυροσκόπιο σχετικότητας. Οι επόμενες δεκαετίες ανάπτυξης οδήγησαν σε πρωτοποριακές τεχνολογίες για τον έλεγχο περιβαλλοντικές διαταραχές των διαστημικών αντικειμένων, όπως η αεροδυναμική αντίσταση, μαγνητικά πεδία και θερμικές διακυμάνσεις. tracker star και γυροσκόπια της αποστολής ήταν η πιο ακριβή πάντα σχεδιάζονται και παράγονται.

GP-B ολοκλήρωσε δεδομένων και της συλλογής και παροπλίστηκε το Δεκέμβριο του 2010.

"Τα αποτελέσματα της αποστολής θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στο έργο των θεωρητικών φυσικών," είπε ο Bill Danchi, ανώτερος επιστήμονας αστροφυσικός και του προγράμματος στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον. "Κάθε μελλοντική πρόκληση για τις θεωρίες του Αϊνστάιν της γενικής σχετικότητας, θα πρέπει να αναζητήσουν πιο ακριβείς μετρήσεις από το αξιόλογο έργο ολοκληρώθηκε το GP-B».

Καινοτομίες ενεργοποιημένο από το GP-B έχουν χρησιμοποιηθεί σε GPS τεχνολογίες που επιτρέπουν τα αεροπλάνα στο έδαφος χωρίς βοήθεια. Διάφορες τεχνολογίες GP-B εφαρμόστηκαν με την αποστολή της NASA Cosmic Background Explorer, το οποίο προσδιορίζεται με ακρίβεια ακτινοβολία υποβάθρου του σύμπαντος. Ότι οι μετρήσεις είναι η υποστήριξη της θεωρίας της Μεγάλης Έκρηξης, και οδήγησε το βραβείο Νόμπελ για τη NASA φυσικός John Mather.

Το drag-free έννοια δορυφόρου για πρώτη φορά από το GP-B προέβη σε ορισμένες Γης-δορυφόρους παρατήρησης είναι δυνατόν, συμπεριλαμβανομένης της βαρύτητας της NASA την ανάκαμψη και το πείραμα του κλίματος και τη σοβαρότητα τον τομέα και σε σταθερή κατάσταση Ocean Circulation της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Explorer. Οι δορυφόροι παρέχουν τις πιο ακριβείς μετρήσεις από το σχήμα της Γης, κρίσιμες για ακριβή πλοήγηση σε στεριά και θάλασσα, και η κατανόηση της σχέσης μεταξύ ωκεάνια κυκλοφορία και το κλίμα.

GP-B προχώρησε επίσης τα όρια της γνώσης και παρείχαν ένα πρακτικό πεδίο εκπαίδευσης για 100 υποψήφιους διδάκτορες και 15 μεταπτυχιακό πτυχίο υποψηφίων στα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότεροι από 350 προπτυχιακοί και περισσότερες από τέσσερις δεκάδες μαθητές γυμνασίου επίσης εργαστεί για το σχέδιο με κορυφαίους επιστήμονες και μηχανικούς από αεροδιαστημική βιομηχανία και την κυβέρνηση. Ένας προπτυχιακός φοιτητής, ο οποίος εργάστηκε για το GP-B έγινε ο πρώτος Αμερικανός γυναίκα στο διάστημα, Sally Ride. Ο άλλος ήταν ο Eric Cornell που κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 2001.

"GP-B προσθέτει στη βάση γνώσεων σχετικά με τη σχετικότητα με διάφορους τρόπους και τη θετική επίδρασή της θα γίνουν αισθητές στην επαγγελματική σταδιοδρομία των μαθητών των οποίων τα εκπαιδευτικά εμπλουτίστηκαν από το έργο», δήλωσε ο Ed Weiler, αναπληρωτής διευθυντής για την Επιστήμη Αποστολής Διεύθυνση στην έδρα της NASA.

Marshall της NASA Space Flight Center στο Huntsville της Αλαμπάμα, την οποία διαχειρίζεται ο Gravity Probe B-πρόγραμμα για τον οργανισμό. Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, κύριος ανάδοχος της NASA για την αποστολή, συνέλαβε το πείραμα και ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση του μέσου της επιστήμης, οι εργασίες της αποστολής και ανάλυση δεδομένων. Lockheed Martin είδους Sunnyvale, CA σχεδιάζονται, ολοκληρωμένο και δοκιμασμένο το διαστημικό όχημα και μερικά από τα βασικά συστατικά του ωφέλιμου φορτίου του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Gravity Probe B, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
http://www.nasa.gov/mission_pages/gpb/

και
http://einstein.stanford.edu/



nasa.gov


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου