Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

~ * Όταν ο ουρανός... χαμογελάει! * ~







Ένα "χαμόγελο" στον ουρανό είχε την ευκαιρία να αποθανατίσει σε μερικές συλλεκτικές φωτογραφίες ένας παλαιοπώλης από τη Μ. Βρετανία, το οποίο εμφανίζεται συνήθως στις πολικές περιοχές και είναι εξαιρετικά σπάνιο για τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου!




To υπέροχο θέαμα, που ονομάζεται "περιζενίθιο τόξο", εμφανίζεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. Μάλιστα, το εν λόγω φαινόμενο προκαλείται μόνο όταν επικρατούν περίεργες ατμοσφαιρικές συνθήκες με πολλαπλές εναλλαγές, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Τα γνωστά σε μας ουράνια τόξα, εμφανίζονται συνήθως απόγευμα, όταν το φως διαπερνά τις σταγόνες της βροχής, σχηματίζοντας ένα "ανάποδο χαμόγελο". Στην περίπτωση του "περιζενίθιου τόξου", οι μετεωρολόγοι λένε, ότι προκαλείται όταν το φως του ήλιου αντανακλάται σε κρυστάλλους πάγους ψηλά στην ατμόσφαιρα, στέλνοντας τις ακτίνες φωτός πίσω αντεστραμμένες.
Τις πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες τις τράβηξε ο έμπορος αντικών Γουίλιαμ Φρίμαν, κοντά στο σπίτι του στο Λέιστερσάιν. "Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Οι συνθήκες πρέπει να είναι ιδανικές", λέει εκστασιασμένος ο Φρίμαν στη mailonline, αναφέροντας ότι ένιωσε ένα περίεργο συναίσθημα όταν το αντίκρισε στον ουρανό.
Το φαινόμενο αυτό δε διαρκεί παρά μόνο για λίγα λεπτά, συνεπώς ο Φρίμαν ήταν πραγματικά τυχερός που πρόλαβε να τραβήξει μερικές φωτογραφίες από το κινητό του, βγαίνοντας από την παμπ της περιοχής του!
Πηγή: mailonline










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου