Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

~ * Το Σύμπαν μέσα σε 14 δισεκατομμύρια έτη φωτός * ~








Αυτός ο χάρτης επιχειρεί να δείξει όλο το ορατό Σύμπαν. Οι γαλαξίες στο σύμπαν έχουν την τάση να συγκεντρώσετε σε τεράστια στρώματα και υπερομάδες των γαλαξιών γύρω από μεγάλα κενά δίνοντας το σύμπαν ένα κυψελοειδές εμφάνιση. Επειδή το φως στο σύμπαν ταξιδεύει μόνο σε σταθερή ταχύτητα, βλέπουμε τα αντικείμενα στην άκρη του σύμπαντος, όταν ήταν πολύ μικρά έως και 14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.


Το μέγεθος του Σύμπαντος

Το ορατό σύμπαν φαίνεται να έχει μια ακτίνα από 14 δισεκατομμύρια έτη φωτός, διότι το σύμπαν είναι περίπου 14 δισεκατομμυρίων ετών. Το φως από τα πιο μακρινά αντικείμενα έχει απλά δεν είχε το χρόνο να επικοινωνήσετε μαζί μας. Για το λόγο αυτό ο καθένας στον κόσμο θα βρεθούν στη μέση του δικού ορατό σύμπαν τους. Το ακριβές μέγεθος του σύμπαντος είναι περιπλέκεται από το γεγονός ότι το σύμπαν διαστέλλεται. Οι γαλαξίες που βλέπουμε κοντά στην άκρη του ορατού σύμπαντος που εκπέμπουν φως τους, όταν ήταν πολύ πιο κοντά σε μας, και τώρα θα είναι πολύ πιο μακριά.
Το πραγματικό μέγεθος του Σύμπαντος είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος από το ορατό σύμπαν. Η γεωμετρία του σύμπαντος υποδεικνύει ότι μπορεί να έχει άπειρο μέγεθος και ότι θα επεκτείνει για πάντα. Ακόμα κι αν το σύμπαν δεν είναι άπειρο, ορατό σύμπαν μας πρέπει να είναι ένα λεπτό κόκκος σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύνολο.



Το Hubble Deep Field







Τον Δεκέμβριο του 1995, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είχε επισημάνει σε μια κενή περιοχή του ουρανού σε Ursa Major για δέκα μέρες. Παρήγαγε μια από τις πιο γνωστές εικόνες της αστρονομίας της σύγχρονης εποχής - το Hubble Deep Field εικόνας . Ένα μέρος του παρουσιάζεται εδώ. Σχεδόν κάθε αντικείμενο σε αυτήν την εικόνα είναι ένας γαλαξίας που βρίσκεται συνήθως 5 με 10.000.000.000 έτη φωτός μακριά. Οι γαλαξίες που αποκάλυψε εδώ είναι όλα τα σχήματα και τα χρώματα, μερικοί είναι νέοι και μπλε, ενώ άλλες είναι παλιό, κόκκινο και σκονισμένη. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έχει επίσης δύο άλλες παρόμοιες εικόνες: το Hubble Deep Field South το 1998 και το Hubble Ultra Deep Field το 2004.

Μια φέτα του Σύμπαντος

Με τη συλλογή αποστάσεις σε χιλιάδες γαλαξίες σε μια στενή λωρίδα του ουρανού, είναι δυνατόν να παράγουν ένα κομμάτι του σύμπαντος, όπως αυτό φαίνεται παρακάτω από το 2dF Έρευνα Redshift Galaxy που κοιτάζει έξω στο σύμπαν σε 3,5 δισεκατομμύρια έτη φωτός, αν και Δεν όγκο των δεδομένων που συλλέγονται για γαλαξίες πέραν των 3 ​​δισεκατομμυρίων ετών φωτός. Αυτοί οι τύποι γραφικές παραστάσεις δείχνουν πως το σύμπλεγμα γαλαξιών στο σύμπαν είναι πραγματικά, ακόμα και στις μεγαλύτερες κλίμακες. Σχεδιάζονται περίπου 52 000 γαλαξιών.




Μια φέτα του Σύμπαντος

Περιεχόμενα Σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου