Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

~ * Η έλευση του «Παγκόσμιου Φορτιστή» * ~




Το σχεδιασμό ενός φορτιστή που θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλη ποικιλία φορητών συσκευών ανακοίνωσε η ITU.



undefined



Στην ανάπτυξη ενός «παγκοσμίου/κοινού φορτιστή», ικανού να εξυπηρετήσει μεγάλη ποικιλία διαφορετικών φορητών συσκευών, θα προχωρήσει μία «συμμαχία» μεγάλων εταιρειών του χώρου των τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε η ITU (International Telecommunications Union) των Ηνωμένων Εθνών.
Το βασικό χαρακτηριστικό του φορτιστή θα είναι ένα καλώδιο με παγκοσμίως «όμοιους» (universal) ακροδέκτες, που θα επιτρέπουν και τη μεταφορά δεδομένων, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για ξεχωριστά καλώδια και ελαττώνοντας έτσι τόσο τα κόστη όσο και τα «τεχνολογικά απόβλητα».
Η απόφαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ITU, ελήφθη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Μεταξύ των εταιρειών που εμπλέκονται στο όλο πρόγραμμα είναι οι Telecom Italia, France Telecom Orange, AT&T, Telefonica, Swisscom, Belgacom και η Κινεζική Ακαδημία Τηλεπικοινωνιακών Ερευνών.
Στο πλαίσιο του νέου αυτού προτύπου, θα αναβαθμιστεί και το «παγκόσμιο» σύστημα φόρτισης μπαταριών για κινητά, κάτι που επίσης υποστηρίζεται από την ITU.
Ο «παγκόσμιος φορτιστής» θα εξαφανίσει ένα από τα πλέον ενοχλητικά προβλήματα των χρηστών κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο: την ανάγκη να έχει κανείς διαφορετικoύς φορτιστές για τηλέφωνα διαφορετικών κατασκευαστών. Επίσης, οι κατασκευαστές δεν θα χρειάζεται να προμηθεύουν φορτιστή μαζί με κάθε συσκευή.
Κατά την ITU, αμέσως μετά τα κινητά θα ακολουθήσουν και άλλες φορητές συσκευές, όπως φωτογραφικές μηχανές, ασύρματα headphones, GPS, mp3 players, tablets κ.ο.κ. Πέραν της εξοικονόμησης ενέργειας, που θα προκύπτει χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του νέου φορτιστή, θα υπάρχει και οικολογικό όφελος, λόγω της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον υλικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου