Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

~ * Η.Π.Α.: Προβληματισμός για τους μαζικούς θανάτους δελφινιών * ~








Έντονη είναι η ανησυχία περιβαλλοντολόγων για τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό δελφινιών τα οποία έχασαν τη ζωή τους όταν έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να βγουν στα ρηχά του ακρωτηρίου Κοντ στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α..
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, πρόκειται για το μεγαλύτερο «μεμονωμένο» περιστατικό στις βορειοανατολικές ακτές των Η.Π.Α. τις τελευταίες δεκαετίες. «Συνολικά 129 δελφίνια εντοπίστηκαν σε παραλίες, με τα πρώτα περιστατικά να συμβαίνουν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου», αναφέρει η Katie Moore, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW).

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών δελφινιών έφθασε τα 92, την ίδια στιγμή που τα ειδικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν μόλις 37, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη επιστρέψει πίσω στη θάλασσα», εξηγεί.




Στα 9 από αυτά έχουμε τοποθετήσει ειδικούς πομπούς παρακολούθησης προκειμένου να παρατηρήσουμε την πορεία τους και για να καταλάβουμε τα αίτια αυτού του ασυνήθιστου φαινομένου», τονίζει.






«Ο αποπροσανατολισμός δελφινιών δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στο συγκεκριμένο ακρωτήρι, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος. Κάθε χρόνο ο μέσος όρος κυμαίνεται κοντά στα 228, την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος για τις φώκιες δεν ξεπερνά τις 12».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου