Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

~ * Νέα, ωραία και... ολόγραμμα! * ~




Το αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια «προσέλαβε» υπάλληλο επιστημονικής φαντασίας

undefined



Νεαρή, ψηλή, ξανθιά, με γαλάζια μάτια και κόκκινα μάγουλα είναι η αιθέρια οπτασία που προστέθηκε στο δυναμικό του αεροδρομίου Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης. Η δουλειά της είναι να καθοδηγεί τους επισκέπτες στον χώρο παραλαβής αποσκευών και στην έξοδο των ταξί και μέχρι στιγμής σχεδόν κανένας δεν έχει παράπονο για τις επιδόσεις της. Η μοναδική παρατήρηση του αφεντικού της είναι ότι φαντάζει λιγάκι... δισδιάστατη. «Δεν παραπονιέται ποτέ, είναι όμορφη, με καλή προσωπικότητα. Είναι μόνο λίγο ρηχή» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου, Τομ Μπόσκο.
Ο λόγος για τη Μαρί, την καινούργια υπάλληλο - ολόγραμμα που άρχισε να δουλεύει στο Αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια προχθές. Η εικονική βοηθός προβάλλεται ψηφιακά πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια, εξηγεί ο Λουί Βέγκα, ο 39χρονος αντιπρόεδρος της εταιρείας Parabit Systems που τη δημιούργησε. Η συσκευή χρησιμοποιεί αισθητήρες κίνησης για να ξεκινήσει η εικονική υπάλληλος τον μονόλογό της, που διαρκεί 90 δευτερόλεπτα. Η Μαρί κοστίζει 49.000 ευρώ και δεν είναι η πρώτη εικονική βοηθός - ολόγραμμα. Η δίδυμη αδερφή της, η Λίμπι, ξεκίνησε να εργάζεται στο αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ στα τέλη Ιουλίου.
Η Μαρί ξάφνιασε με την παρουσία της πολλούς από τους επισκέπτες του αεροδρομίου. Ο 50χρονος δικηγόρος Μαξ Σάιμον εξεπλάγη από τη θεαματική πρόοδο της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. «Μοιάζει να έχει έρθει από τον "Πόλεμο των άστρων"» δήλωσε. Ενας 21χρονος φοιτητής άρχισε να τραβάει τη Μαρί βίντεο, «την πέρασα για πραγματικό άνθρωπο στην αρχή» είπε. Δεν ήταν ο μόνος καθώς δεκάδες περαστικοί έκαναν κύκλους γύρω της προσπαθώντας να καταλάβουν τι είναι. Οπως ήταν αναμενόμενο πάντως, προσείλκυσε περισσότερο τα βλέμματα αντρών και παιδιών. Οι γυναίκες ταξιδιώτισσες σχολίασαν ότι εάν η Μαρί έμοιαζε περισσότερο με τον Ντειβιντ Μπέκαμ θα έδιναν σημασία.
Η παρουσία της εικονικής υπαλλήλου ανησύχησε όμως κάποιους από τους επισκέπτες αλλά και το προσωπικό του αεροδρομίου. Ενας 68χρονος ταξιδιώτης τη χαρακτήρισε ως «ακόμη ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός αεροδρομίου χωρίς καμία ανθρώπινη επαφή». Μια υπάλληλος αναρωτήθηκε εάν σκοπεύουν να τους αντικαταστήσουν με παρόμοια μηχανήματα. Η Ντέμπρα Ρόμπερτς της United Airlines, αφού χάζεψε τη Μαρί για μερικά λεπτά, σχολίασε: «Πάω στη δουλειά μου τώρα, μια και εγώ δεν είμαι εικονική».
 
 
 http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4744349





















2 σχόλια: