Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

~ * Απομυθοποίησης των Νου * ~


Ένα τριών-μέρος σειράς για την επιστημονική αγώνα για να εξηγήσει το συνειδητό εαυτό



undefined




Συνείδηση ​​έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερη πρόκληση για τους επιστήμονες, αλλά και νέους τρόπους για τη μελέτη του εγκεφάλου μπορεί να δώσει τελικά μια βαθύτερη κατανόηση. Science News περιγράφει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη συνείδηση ​​σε αυτό το μέρος των τριών ειδική έκθεση. | Διαβάστε το δοκίμιο και χαρακτηριστικά.
Michael Μόργκενστερν




Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ καλός στο να υπολογίζει τα πράγματα, εκτός για τον εαυτό του.

Σκεφτείτε το. Ένας εγκέφαλος μπορεί να εκλεπτυσμένη αιτιολογία πρέπει να είναι πολύ περίπλοκη - τόσο περίπλοκη που θα λάβει ένα ακόμη πιο εξελιγμένο εγκέφαλο για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί. Αλλά ένα ακόμα πιο εξελιγμένο εγκέφαλο θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταλάβω. Καθώς ο εγκέφαλος παίρνει πιο έξυπνη και πιο έξυπνη, και ως εκ τούτου όλο και πιο πολύπλοκες, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να εξηγηθεί πώς λειτουργεί. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί ποτέ να καλύψουν τη διαφορά. Ανθρώπινοι εγκέφαλοι είναι καταπληκτικές συσκευές, απλά δεν είναι αρκετά εκπληκτικό για να εξηγήσει όλες τις εκπληκτικές ικανότητες τους.

Στην πραγματικότητα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει καταλάβει πολλά για το πώς λειτουργεί. Μεγάλο μέρος της μοριακής και κυτταρικής μηχανήματα που διέπουν τη σκέψη και τη μάθηση και τη μνήμη, ακόμα και συγκίνηση, έχει περιγράφονται λεπτομερώς στην επιμελημένη. Αλλά ανατομής τα μηχανήματα δεν επέτρεψε στους επιστήμονες να πω γιατί το μηχάνημα έχει μια επίμονη αίσθηση του εαυτού του, πώς δημιουργεί την αίσθηση της αυτο-επίγνωση (και ακόμη και η συνειδητοποίηση της αυτογνωσίας) ότι οι άνθρωποι γενικά αναφέρονται ως συνείδηση.

Για χιλιετίες, οι φιλόσοφοι έχουν καταπιαστεί με συνείδηση, προσπαθώντας να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ του μυαλού και του σώματος ή να δείχνουν ότι μια τέτοια διάκριση είναι απατηλή. Όμως, μόνο στην παρούσα χιλιετία οι επιστήμονες που ασχολούνται με αυτά τα επιχειρήματα με σοβαρό τρόπο, που είναι εξοπλισμένα με σημαντικά επιστημονικά δεδομένα.

Science News νευροεπιστήμη συγγραφέας Laura Sanders έχει διερευνήσει τις τελευταίες προσπάθειες από τους ερευνητές συνείδηση ​​να απομυθοποιήσει το μυαλό και την έκθεση με τα πορίσματά της σε τρία μέρη σειρά. Ο απολογισμός της περιγράφει πώς συνείδηση, μακριά από τους νευροεπιστήμονες θεωρούνται ως ένα θέμα ταμπού, έχει τελικά αναδειχθεί ως ένα νόμιμο χώρο της επιστημονικής έρευνας. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται, και οι θεωρητικοί έχουν αρχίσει μετασχηματισμό της συνείδησης εξηγήσεις από φιλοσοφικές σε ποσοτικές έννοιες και εξισώσεις.

Ένα κοινό νήμα που συνδέει πολύ θεωρητικοποίηση συνείδηση ​​είναι ο ρόλος των πληροφοριών. Χρησιμοποιώντας τα μαθηματικά της θεωρίας πληροφοριών, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να πάρετε μια λαβή για πιθανούς τρόπους μέτρησης της συνείδησης, πράγμα που καθιστά ευκολότερο τον εντοπισμό και ίσως, κάποια μέρα, πιο εύκολο να δημιουργήσουν σε ένα μη βιολογικό σύστημα επεξεργασίας πληροφοριών. Η προοπτική μιας συνειδητής υπολογιστή μπορεί να είναι τρομακτικό για τους οπαδούς του Terminator ταινίες (ή, για τους ηλικιωμένους, Κολοσσός: Το πρόγραμμα Forbin ). Αλλά παρ 'όλα αυτά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν μια συνειδητή μηχανή θα είναι αρκετά περίπλοκο να καταλάβω για τον εαυτό της πώς λειτουργεί. Tom-Siegfried, Αρχισυντάκτης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου