Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

~ * The Universe within 50000 Light Years The Milky Way Galaxy * ~





The Milky Way






Αυτός ο χάρτης δείχνει την πλήρη έκταση του Γαλαξία μας - ένας σπειροειδής γαλαξίας από τουλάχιστον διακόσια δισεκατομμύρια αστέρια. Ο Ήλιος μας είναι θαμμένος βαθιά μέσα στο Βραχίονα του Ωρίωνα περίπου 26 000 έτη φωτός από το κέντρο. Προς το κέντρο του Γαλαξία είναι τα αστέρια συσκευάζονται μαζί πολύ πιο κοντά από ό, τι είναι όπου ζούμε. Σημειώστε, επίσης, η παρουσία των μικρών σφαιρωτά σμήνη των άστρων που βρίσκονται πολύ έξω από το επίπεδο του Γαλαξία, και παρατηρήσετε επίσης την παρουσία ενός κοντινού νάνου γαλαξία - νάνο ο Τοξότης - το οποίο σιγά-σιγά να καταποθούν από τον δικό μας γαλαξία.




A Map of the Milky Way




The Milky Way




Αυτό είναι ένα σχέδιο του Γαλαξία μας κοιτάζει από πάνω. Τα στοιχεία για αυτή την εικόνα παρέχεται παρακάτω. Ο Ήλιος είναι μόνο ένα από τα 200 δισεκατομμύρια άστρα σε αυτό το τυπικό γαλαξία παραγραφεί-σπείρα που είναι περίπου 90 000 έτη φωτός σε διάμετρο.
Μια μεγαλύτερη και χωρίς επισήμανση έκδοση του παραπάνω χάρτη είναι διαθέσιμη εδώ.

Έχω χρησιμοποιήσει τα πιο κοινά ονόματα για τους σπειροειδείς βραχίονες σε αυτό το χάρτη. Αλλά μερικές φορές μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τους σπειροειδείς βραχίονες. Αυτός ο πίνακας παραθέτει μερικά από τα εναλλακτικά ονόματα:
Κοινή ονομασία Εναλλακτική Όνομα
Norma Σκέλος 3 Arm kiloparsec
Crux ασπίδα-Arm Centaurus Arm
Τοξότης Τοξότης-Arm Carina Arm
Orion Τοπική Arm Arm
Περσέας Arm -
Cygnus Arm Εξωτερική Arm

Σημειώστε, επίσης, ότι ο βραχίονας Orion δεν είναι ένα σημαντικό βραχίονα σπιράλ, αλλά μόνο μια αύξηση των αστέρων και του αερίου μεταξύ του Τοξότη και ο Περσέας όπλα.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι δεν υπάρχει σχεδόν όπως πολλά αστέρια μεταξύ των σπειροειδών βραχιόνων όπως στις σπειροειδείς βραχίονες. Ο λόγος για τον οποίο οι βραχίονες των σπειροειδών γαλαξιών είναι τόσο προεξέχον είναι ότι τα φωτεινότερα αστέρια βρίσκονται στις σπειροειδείς βραχίονες. Σπειροειδείς βραχίονες είναι οι μεγάλες περιοχές του σχηματισμού των αστεριών σε σπειροειδείς γαλαξίες και αυτό είναι όπου τα περισσότερα από τα μεγάλα νεφελώματα βρίσκονται.
Το σχήμα του Γαλαξία μας - Η Μαρτυρία

Υπάρχουν δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για να χαρτογραφήσει τη σπειροειδή δομή του Γαλαξία μας. Η πρώτη μέθοδος είναι να μελετήσει την πυκνότητα του ουδέτερου υδρογόνου (ΗΙ) στο επίπεδο του Γαλαξία που ενισχύεται στους σπειροειδείς βραχίονες. Αυτή ήταν η πρώτη απόπειρα από τον Jan Oort, Frank Kerr, και Gart Westerhout το 1958. Θα μελετηθεί το γαλαξιακό σύστημα ως ένα νεφέλωμα σπείρα με τη χρήση ραδιο-τηλεσκοπίων στην Ολλανδία και την Αυστραλία. Η πρώιμη έκδοση του χάρτη τους (ελλιπής στην αριστερή πλευρά) δείχνει διάφορα τμήματα των ελικοειδών βραχιόνων. Η δεύτερη μέθοδος είναι να σχεδιάσετε το γίγαντα HII περιοχές (φωτεινό νεφελώματα του ιονισμένου υδρογόνου), οι οποίες συνήθως σχηματίζεται στις σπειροειδείς βραχίονες. Αυτό επιχειρήθηκε από την Yvonne και Yvon Georgelin το 1976. Οι επιστήμονες μελέτησαν τη σπειροειδή δομή του Γαλαξία μας καθορίζεται από H II περιφέρειες. Χάρτη τους επέτρεψε να προσδιοριστεί ο τόπος όπου οι σπειροειδείς βραχίονες.

Για μια πρόσφατη απόπειρα χαρτογράφησης του Γαλαξία σε ουδέτερο υδρογόνο (αν και μόνο τα εξωτερικά μέρη) δείτε τη σπειροειδή δομή του Γαλαξία εξωτερικό σε υδρογόνο από Levine, Blitz, και Heiles, (2006). Για μια πρόσφατη χάρτη των περιοχών ΗΙΙ στον Γαλαξία Αστέρων δείτε που σχηματίζουν συμπλέγματα και η σπειροειδής δομή του Γαλαξία μας με Delphine Russeil, (2003). Αυτές οι διάφορες χάρτες μπορούν να αναλυθούν για να δείξει την ακριβή μορφή σπείρα του Γαλαξία, δείτε διάφορες μελέτες του Jacques Vallée του Γαλαξία μας (1, 2, 3). Ο Γαλαξίας μας είναι πιθανώς μια τέσσερις-βραχίονα λογαριθμική σπείρα.

Γαλαξίας μας είναι επίσης ένα παραγραφεί-σπειροειδούς γαλαξία. Για την ανάλυση αυτού του κεντρικού μπαρ δείτε The Long Bar στο Γαλαξία μας από López-Corredoira, Cabrera-Lavers, Mahoney, Hammersley, Garzón, και Fernández González-, (2006), (αλλά και νωρίτερα Βίβλο του 2001 τους). Η κεντρική γραμμή του Γαλαξία μας μοιάζει με το μπαρ στο σπειροειδή γαλαξία M95

Αν βάλουμε όλα αυτά τα στοιχεία μαζί τότε θα έχουμε ένα χάρτη, όπως αυτό που βλέπετε παρακάτω. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία διαθέσιμα για την αθέατη πλευρά του γαλαξία, αλλά σπειροειδείς γαλαξίες είναι συνήθως αρκετά συμμετρικά. Τα χαρακτηριστικά σε μία πλευρά ενός γαλαξία συχνά επαναλαμβάνεται στην άλλη πλευρά.



The spiral arms of the Galaxy




Properties of the Milky Way

This is a list of some of the main parameters of the Milky Way. Most of these numbers are approximate. Galaxies do not have precise boundaries - the stars slowly become less plentiful as you move away from the galaxy.
Properties of the Milky Way
Diameter of the Galaxy    90 000 light years
Classification of the Galaxy    SBbc
Number of stars in the Galaxy    200 billion
Mass of the Galaxy    1 trillion solar masses
Length of the central bar    25 000 light years
Distance of the Sun from the centre    26 000 light years
Thickness of the Galaxy at the Sun    2000 light years
Velocity of Sun around the Galaxy    220 km/s
Orbital period of Sun around the Galaxy    225 million years

Below - four galaxies which look like the Milky Way. NGC 3953 (top left) is 55 million light years away and 95000 light years in diameter. NGC 5970 (top right) is 105 million light years away and 85000 light years in diameter. NGC 7329 (bottom left) is even further at a distance of 140 million light years but it is larger with a diameter of 140000 light years. NGC 7723 (bottom right) is 80 million light years away with a diameter of 90000 light years.


Galaxies similar to the Milkyway




http://www.atlasoftheuniverse.com/milkyway.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου