Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

~ * Cassini Halloween Treat: Titan Glows in the Dark * ~








Αυτό το σύνολο των εικόνων από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA δείχνει το φεγγάρι του Κρόνου Τιτάνα λάμπει στο σκοτάδι. Η εικόνα στα αριστερά είναι ένα βαθμονομημένο, αλλά μη επεξεργασμένη εικόνα από την κάμερα απεικόνισης του Cassini. Η εικόνα στα δεξιά υπέστη επεξεργασία για να αποκλείσει το φως που αντανακλάται από Κρόνο και είναι σαφές ότι ακόμη και όταν Τιτάνας δεν έλαβε καμία Saturnshine, εξακολουθεί να είναι εκπομπής φωτός. Πιστωτικά Εικόνα: NASA / JPL-Caltech / SSI > Πλήρης εικόνα και λεζάντα

Μια κυριολεκτική πυροβολισμό στο σκοτάδι από μηχανές απεικόνισης στο διαστημικό σκάφος Cassini της NASA, έχει δώσει μια εικόνα από μια ορατή λάμψη από τον Τιτάνα, που προέρχονται όχι μόνο από την κορυφή της ατμόσφαιρας του Τιτάνα, αλλά και - παραδόξως - από βαθιά στην ατμόσφαιρα μέσα από ομίχλη της σελήνης. Ένα πρόσωπο σε ένα μπαλόνι στο στρώμα ομίχλη του Τιτάνα δεν θα δείτε τη λάμψη γιατί είναι πάρα πολύ εξασθενημένο - κάτι σαν ένα εκατομμυριοστό του ενός watt. Οι επιστήμονες ήταν σε θέση να ανιχνεύσει με Cassini, διότι κάμερες του διαστημικού σκάφους είναι σε θέση να λάβει μεγάλες εικόνες της έκθεσης.

«Αποδεικνύεται ότι ο Τιτάνας λάμπει στο σκοτάδι - αν και πολύ αμυδρά," δήλωσε ο Robert West, ο κύριος συγγραφέας μιας πρόσφατης μελέτης στο περιοδικό Geophysical Research Letters και το Cassini επιστήμονας της ομάδας απεικόνισης στο Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια " Είναι λίγο σαν μια φωτεινή επιγραφή, όπου τα ηλεκτρόνια που παράγονται από την ηλεκτρική ενέργεια Έκρηξη σε άτομα νέον και να τους αναγκάσει να λάμπουν. Εδώ ψάχνουμε στο φως που εκπέμπεται όταν φορτισμένα σωματίδια Έκρηξη σε μόρια αζώτου στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα. "

Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για τη μελέτη της εισόδου της ενέργειας από τον ήλιο και τα φορτισμένα σωματίδια στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο της φυσικής οργανικής χημείας εργοστάσιο που υπάρχει στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα.

"Οι επιστήμονες θέλουν να ξέρουν τι galvanizes τις χημικές αντιδράσεις που σχηματίζουν τα βαριά μόρια που αναπτύσσονται σε παχιά ομίχλη του Τιτάνα από οργανικές χημικές ουσίες», δήλωσε ο Linda Spilker, Cassini επιστήμονας του έργου, επίσης στο JPL. "Αυτό το είδος της εργασίας μας βοηθά να καταλάβουμε τι είδους οργανική χημεία θα μπορούσε να υπήρχε μια πρώιμη Γη."

Το φως, που είναι γνωστή ως airglow, παράγεται όταν τα άτομα και τα μόρια που διεγείρονται από υπεριώδη ακτινοβολία ή ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Cassini οι επιστήμονες έχουν δει ήδη airglow από μόρια αζώτου Τιτάνα που προκαλείται από ακτίνες Χ και υπεριώδη ακτινοβολία από τον ήλιο όταν Τιτάν ήταν φωτίζεται από τον ήλιο. Κατά τη διάρκεια του 2009, η Τιτάν πέρασε σκιά του Κρόνου, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για τα μέσα Cassini να τηρήσει κάποια φωτεινότητα από τον Τιτάνα, ενώ στο σκοτάδι. Μηχανές απεικόνισης του Cassini θα μπορούσε να δει σε πολύ αμυδρό φως, χρησιμοποιώντας χρόνους έκθεσης των 560 δευτερολέπτων.

Οι επιστήμονες αναμένεται να δούμε μια λάμψη στην υψηλή ατμόσφαιρα (πάνω από 400 μίλια, ή 700 χιλιόμετρα σε υψόμετρο) όπου τα φορτισμένα σωματίδια από την μαγνητική φυσαλίδα γύρω από τον Κρόνο ηλεκτρόνια λωρίδα στα ανοικτά των ατμοσφαιρικών μορίων στον ΤΙΤΑΝΑ. Παρά το γεγονός ότι μια εξαιρετικά αδύναμη εκπομπή παρατηρήθηκε σε αυτή την περιοχή, έμειναν έκπληκτοι να δουν σκοτεινή λάμψη πρόσωπο του Τιτάνα σε ορατά μήκη κύματος του φωτός από βαθύτερα στην ατμόσφαιρα (περίπου 190 μίλια ή 300 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια), σαν να φωτίζεται από τσίπουρο από κοντά δορυφόρους.

Οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη σε ηλιακό φως που ανακλάται από τον Κρόνο. Υπήρχε ακόμα μια λάμψη από την πλευρά του Τιτάνα, που ήταν σκοτεινό. Η φωταύγεια ήταν διάχυση επάνω από πάρα πολύ βαθιά για τα φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο για να είναι συναρπαστικό ατμοσφαιρικά σωματίδια. Η περιοχή επίσης δεν επηρεάζονται από τη λήψη των φορτισμένων σωματιδίων στα μαγνητικά πεδία, που είναι αυτό που προκαλεί σέλας.

Οι επιστήμονες καλύτερη εικασία είναι ότι η λάμψη προκαλείται από την βαθύτερη διείσδυση-κοσμικές ακτίνες ή από το φως που εκπέμπεται οφείλεται σε κάποιο είδος της χημικής αντίδρασης βαθιά στην ατμόσφαιρα.

«Αυτό είναι συναρπαστικό, επειδή ποτέ δεν έχουμε δει αυτό στο Τιτάν πριν," είπε ο West. «Μας λέει ότι δεν ξέρουμε όλοι είναι εκεί για να ξέρετε για τον Τιτάνα και καθιστά ακόμη πιο μυστηριώδη."

Οι επιστήμονες έχουν αναφερθεί στο παρελθόν ότι η nightside Αφροδίτης ατμόσφαιρα παράγει επίσης μια λάμψη, που ονομάζεται το Ashen φως. Μερικοί έχουν προτείνει ότι η αστραπή στην Αφροδίτη είναι υπεύθυνος, αν και η εξήγηση αυτή δεν είναι καθολικά αποδεκτή. Ενώ ραδιόφωνο όργανο του Cassini εντόπισε κύμα αστραπή στο Κρόνο, δεν έχει εντοπιστεί αστραπή στο Τιτάνα. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να συνεχίσουν να ψάχνουν για ενδείξεις ως Cassini συνεχίζει να κάνει τον τρόπο του γύρω από το σύστημα του Κρόνου για άλλη μια σεζόν. Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα συνεργατικό έργο της NASA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος. JPL, ένα τμήμα του California Institute of Technology στη Πασαντένα, διαχειρίζεται την αποστολή Cassini-Huygens για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης, Ουάσιγκτον. Το Cassini Orbiter και δύο κάμερες επί του σκάφους του έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και συναρμολογούνται στο JPL. Η ομάδα απεικόνισης βασίζεται στο Space Science Institute στο Boulder του Κολοράντο



Jia-Rui Cook 818-354-0850
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
jccook@jpl.nasa.gov Steve Mullins 720-974-5859 Space Science Institute, Boulder του Κολοράντο media@ciclops.org 2012-344






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου