Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

~ * Cassini της NASA βλέπει απότομη στροφή στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα * ~







Πασαντένα της Καλιφόρνια-Στοιχεία από διαστημικό σκάφος Cassini της NASA δένουν μια μετατόπιση σε εποχιακές φως του ήλιου σε μια αντιστροφή χονδρικής, σε απροσδόκητες υψόμετρα, στην κυκλοφορία της ατμόσφαιρας του φεγγαριού του Κρόνου Τιτάνα. Στο νότιο πόλο, τα στοιχεία δείχνουν οριστικά στοιχεία για το ναυάγιο του αέρα όπου ανάβλυσης νωρίτερα στην αποστολή. Έτσι το κλειδί για κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα του φεγγαριού του Κρόνου Τιτάνα κατέληξε να είναι μια ορισμένη κλίση του φωτός. Το έγγραφο που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Nature.

"Από κοντά του Cassini παρατηρήσεις είναι πιθανό οι μόνοι που θα έχουμε στη ζωή μας από τη μετάβαση, όπως αυτό στην πράξη», δήλωσε ο Nick Teanby, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης που βασίζεται στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, Αγγλία, και είναι ένα Cassini συνεργάτης της ομάδας. "Είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπεις τέτοιες ραγδαίες αλλαγές στο σώμα, που συνήθως αλλάζει τόσο αργά και έχει ένα« έτος », που είναι το αντίστοιχο του σχεδόν 30 χρόνια τη Γη."

Στο ηλιακό μας σύστημα, μόνο η Γη, η Αφροδίτη, ο Άρης και ο Τιτάν έχει τόσο μια σταθερή επιφάνεια και μια ουσιαστική ατμόσφαιρα - παρέχοντας στα φυσικά εργαστήρια για την εξερεύνηση φυσικών διεργασιών του κλίματος. "Κατανόηση ατμόσφαιρα του Τιτάνα μας δίνει ενδείξεις για την κατανόηση το δικό του συγκρότημα ατμόσφαιρα μας," είπε ο Scott Edgington, Cassini επιστήμονας έργο αναπληρωτής στο Jet Propulsion Laboratory της NASA, στην Πασαντένα της Καλιφόρνια "Μερικά από την πολυπλοκότητα και στα δύο μέρη προκύπτει από την αλληλεπίδραση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας και χημεία . "

Ο πόλος στον Τιτάνα που αντιμετωπίζει το χειμώνα είναι συνήθως επισήμανε μακριά από τη Γη λόγω της γεωμετρίας τροχιάς. Επειδή Cassini βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο από το 2004, ήταν σε θέση να μελετήσει το φεγγάρι από γωνίες αδύνατο από τη Γη και να παρακολουθήσουν τις αλλαγές αναπτύξουν την πάροδο του χρόνου. Μοντέλα έχουν προβλέψει τις αλλαγές κυκλοφορία για σχεδόν 20 χρόνια, αλλά τελικά Cassini έχει παρατηρηθεί άμεσα συμβαίνει - σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή.

Άλλα όργανα του Cassini έλαβε πρόσφατα εικόνες από το σχηματισμό της θολερότητας και μια δίνη πάνω νότιο πόλο του Τιτάνα, αλλά τα δεδομένα από το σύνθετο υπέρυθρο φασματόμετρο (CIRS) είναι ευαίσθητο σε πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο, παρέχει περισσότερες ποσοτικές πληροφορίες και πιο άμεσα ανιχνευτές η κυκλοφορία και η χημεία. Τα δεδομένα CIRS, οι οποίες επιτρέπουν στους επιστήμονες να παρακολουθείτε τις αλλαγές στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία και τη διανομή των αερίων όπως το βενζόλιο και το υδροκυάνιο, αποκάλυψε, επίσης, αλλαγές σε δύσκολο να ανιχνεύσει κάθετη ανέμους και την παγκόσμια κυκλοφορία.

Εκτός από τα στοιχεία για την βύθιση του αέρα, Cassini ανίχνευσε επίσης πολύπλοκη παραγωγή χημικών στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα έως και 400 μίλια (600 χιλιόμετρα) πάνω από την επιφάνεια, αποκαλύπτοντας την ατμοσφαιρική κυκλοφορία εκτείνεται περίπου 60 μίλια (100 χιλιόμετρα) υψηλότερο από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως. Η συμπίεση του αέρα ναυάγιο καθώς κινήθηκε σε χαμηλότερα υψόμετρα παράγεται ένα hot spot αιωρείται ψηλά πάνω από το νότιο πόλο, η πρώτη ένδειξη των μεγάλων αλλαγών που έρχονται. Οι επιστήμονες ήταν σε θέση επίσης να δείτε πολύ γρήγορες αλλαγές στην ατμόσφαιρα και να εντοπίσει την αντιστροφή κυκλοφορία για περίπου έξι μήνες γύρω από τον Αύγουστο του 2009 ισημερία, όταν ο ήλιος έλαμπε πάνω ακριβώς από τον ισημερινό του Τιτάνα. Η αλλαγή κυκλοφορία σήμαινε ότι μέσα σε δύο χρόνια από ισημερία, μερικά αέρια είχε αυξηθεί σε αφθονία 100-φορές - πολύ πιο ακραία από οτιδήποτε δει μέχρι τώρα στον Τιτάνα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι ένα ανεξάρτητο στρώμα ομίχλη (ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά από το Voyager διαστημικό σκάφος της NASA) δεν μπορεί να αποσπαστεί ώστε μετά από όλα, από το συγκρότημα χημεία και κάθετη κίνηση ατμοσφαιρική εμφανίζεται πάνω από αυτό το στρώμα. Αυτό το στρώμα μπορεί να είναι αντ 'αυτού η περιοχή όπου μικρά σωματίδια ομίχλη συνδυάζονται σε μεγαλύτερες, αλλά πιο διαφανείς, συσσωμάτωμα αδρανών υλικών που κατεβαίνουν τελικά βαθύτερα στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα και να δώσει χαρακτηριστικό πορτοκαλί εμφάνιση του.

"Στη συνέχεια, θα περιμέναμε να δούμε τη δίνη πάνω από το νότιο πόλο δημιουργία," δήλωσε ο Mike Flasar, ο CIRS κύριος ερευνητής στο Goddard Space Flight Center της NASA στο Greenbelt, MD "Όπως συμβαίνει, ένα ερώτημα είναι αν το νότιο πόλο του χειμώνα θα είναι το ίδιο δίδυμο του πόλο βόρεια χειμώνα, ή θα έχουν μια ξεχωριστή προσωπικότητα; Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είναι σε θέση να κρατήσει παρακολουθείτε όπως οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν. "

Η αποστολή Cassini-Huygens είναι ένα συνεργατικό έργο της NASA, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος και την Ιταλική Υπηρεσία Διαστήματος. Jet της NASA Propulsion Laboratory διαχειρίζεται την αποστολή για την Επιστήμη Αποστολή της NASA Διεύθυνσης, Ουάσιγκτον, DC Το οπτικό και το υπέρυθρο φασματόμετρο χαρτογράφησης ομάδα βασίζεται στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Tucson. Το σύνθετο υπέρυθρο φασματόμετρο ομάδα βασίζεται στο Goddard Space Flight της NASA Κέντρο Greenbelt, Md, όπου το όργανο χτίστηκε. JPL είναι ένα τμήμα του Caltech.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Cassini, επισκεφθείτε http://www.nasa.gov/cassini και http://saturn.jpl.nasa.gov .



Jia-Rui Cook 818-354-0850
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
jccook@jpl.nasa.gov Elizabeth Zubritsky / Nancy Neal-Jones 301-614-5438/301-286-0039 Goddard Space Flight Center, Greenbelt, Md . elizabeth.a.zubritsky @ nasa.gov / nancy.n.jones @ nasa.gov 2012-374



http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/whycassini/cassini20121128.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου