Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

~ * Herschel Εξυπηρετεί μέχρι Ηλιακά Συστήματα με επιπλέον κομήτες * ~







Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει τεράστια ζώνες γύρω από κομήτη δύο κοντινά πλανητικά συστήματα είναι γνωστό μόνο για να φιλοξενήσει τη Γη-προς-Ποσειδώνα-μάζα κόσμους. Αυτές οι ζώνες κομήτη θα μπορούσαν να έχουν παραδοθεί στους ωκεανούς εσώτατο πλανήτες. Τα ευρήματα βασίζονται σε παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Herschel, μια αποστολή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος με σημαντική συμμετοχή από τη NASA.

Πέρυσι, ο Χέρσελ διαπίστωσε ότι η σκόνη ζώνη γύρω από το κοντινό άστρο Φομαλχώ πρέπει να διατηρείται από τις συγκρούσεις μεταξύ των κομητών.

Στη νέα μελέτη Herschel, δύο ακόμα κοντινά πλανητικά συστήματα - GJ 581 και 61 Vir - έχουν βρεθεί να φιλοξενήσει τεράστια ποσά από τα συντρίμμια κομήτη.

Herschel ανίχνευσε τις υπογραφές της ψυχρής σκόνης στους μείον 200 βαθμούς Κελσίου (μείον 330 βαθμούς Κελσίου), σε ποσότητες που σημαίνει ότι αυτά τα συστήματα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 φορές περισσότερο από ό, τι σε κομήτες Kuiper δική του ηλιακού μας συστήματος Belt.

GJ 581 (ή Gliese 581) είναι ένα χαμηλής μάζας Μ αστέρι νάνος, ο πιο κοινός τύπος του αστέρι στο γαλαξία. Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι φιλοξενεί τουλάχιστον τέσσερις πλανήτες, μεταξύ των οποίων μία που βρίσκεται στην λεγόμενη κατοικήσιμη ζώνη - η περιοχή από τον κεντρικό ήλιο όπου το υγρό νερό επιφάνεια θα μπορούσε να υπάρξει.

Δύο πλανήτες επιβεβαιωθεί γύρω από το G-61 τύπου αστέρι Vir, η οποία είναι λίγο μικρότερη μάζα από τον ήλιο μας.

Οι πλανήτες και στα δύο συστήματα είναι γνωστή ως'' σούπερ-Γαίες », ένας όρος που καλύπτει ένα φάσμα μαζών μεταξύ 2 και 18 φορές αυτή της Γης. Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για γιγάντιοι πλανήτες Δίας-Κρόνος-ή μάζα είτε σύστημα.

Η βαρυτική αλληλεπίδραση μεταξύ του Δία και του Κρόνου στο ηλιακό μας σύστημα πιστεύεται ότι ήταν υπεύθυνη για διατάραξη μια φορά πυκνοκατοικημένη ζώνη Kuiper, στέλνοντας ένα κατακλυσμό από κομήτες προς τους εσωτερικούς πλανήτες σε ένα κατακλυσμικό γεγονός που κράτησε αρκετά εκατομμύρια χρόνια.

"Οι νέες παρατηρήσεις μας δίνουν μια ιδέα: λένε ότι στο ηλιακό σύστημα έχουμε γιγάντιους πλανήτες και μια σχετικά αραιή ζώνη Kuiper, αλλά μόνο με συστήματα χαμηλής μάζας πλανήτες έχουν συχνά πολύ πυκνότερο ζώνες Kuiper", λέει ο Mark Wyatt από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο, επικεφαλής συγγραφέας του χαρτιού με έμφαση στο δίσκο συντρίμμια περίπου 61 Vir.

"Herschel συνεχίζει να αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με έκπληξη την παράξενη διαμόρφωση των ηλιακών συστημάτων στο Γαλαξία μας," δήλωσε ο Paul Goldsmith, επιστήμονας του προγράμματος της NASA Herschel της NASA'' s Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια

Διαβάστε την πλήρη ιστορία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος στο http://www.esa.int/SPECIALS/Herschel/SEMVDXDQZ9H_0.html .

Herschel είναι ένας Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος αποστολή ακρογωνιαίο λίθο, με επιστημονικά όργανα που παρέχονται από κοινοπραξίες ευρωπαϊκών ινστιτούτων και με σημαντική συμμετοχή από τη NASA. Γραφείο Herschel της NASA έργου βασίζεται στο JPL, η οποία συνέβαλε αποστολή-τεχνολογία ευρείας διάδοσης για δύο από τα τρία επιστημονικά όργανα του Herschel. Η NASA Herschel Science Center, μέρος των υπέρυθρων Επεξεργασία και Κέντρο Ανάλυσης στο California Institute of Technology στη Πασαντένα, υποστηρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες αστρονομική κοινότητα. Caltech JPL διαχειρίζεται για τη NASA.

Περισσότερες πληροφορίες είναι σε απευθείας σύνδεση



Whitney Clavin 818-354-4673
Jet Propulsion Laboratory, Πασαντένα της Καλιφόρνια
whitney.clavin @ jpl.nasa.gov 2012-371



http://www.nasa.gov/mission_pages/herschel/news/herschel20121127.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου