Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

~ * Ηλιακή σταγόνες συγκρούονται με μια αναπήδηση Κυρ εκτινάξεις ενισχύθηκε από την αλληλεπίδραση * ~



Ένα ζευγάρι αεριώδης γίγαντας λοφία πρόσφατα εκτινάσσονται από τον ήλιο εξοστρακίστηκε από το ένα το άλλο, όπως μπάλες bouncy, αλλάζει ιδέες ηλιακή φυσικοί »για το πώς αυτές οι εκρήξεις φορτισμένων σωματιδίων και τα μαγνητικά πεδία μπορούν να συμπεριφέρονται.

Αιχμάλωτοι στην κάμερα Solar Terrestrial από Σχέσεων της NASA ανιχνευτές Παρατηρητήριο το Νοέμβριο του 2008, οι δύο μπάλες του φυσικού αερίου χρεώνονται έσπασαν μαζί ανέκαμψε και με περισσότερη ενέργεια της κίνησης από ό, τι είχε αρχικά, οι επιστήμονες αναφέρουν σε απευθείας σύνδεση 7 Οκτωβρίου στη Φυσική Φύση . Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως ένα υπερελαστικό σύγκρουσης.

"Ένα τέτοιο φαινόμενο δεν παρατηρείται συχνά στη φύση», λέει ο συγγραφέας της μελέτης Yuming Wang, ένας φυσικός στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας σε Χεφέι. Οι επιστήμονες έχουν παρατηρηθεί στην κλίμακα των μικρών σωματιδίων, αλλά όχι με τη μαζική μπάλες φορτισμένων αερίου. Το εύρημα ήταν «πολύ περίεργο», λέει ο Wang.

Αυτές οι μαζικές ηλιακές εκρήξεις, που είναι γνωστή ως στεφανιαίες εκτινάξεις μάζας, διαθέτουν ένα ποσό της ενέργειας της τάξης του ενός δισεκατομμυρίου ατομικών βομβών, λέει ο Wang. Η κατανόηση του πώς αλληλεπιδρούν οι εκρήξεις είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόβλεψη χώρου καιρικές συνθήκες, συνθήκες που επηρεάζουν την επικοινωνία των δορυφόρων και διαστημοπλοίων.

Στην περίπτωση αυτών των ηλιακών εκρήξεων, οι επιστήμονες θέλουν να ξέρουν πότε το νέφος θα χτυπήσει τη Γη, λέει ατμοσφαιρικός επιστήμονας και χώρο Noé Lugaz του Πανεπιστημίου του New Hampshire. "Οι συγκρούσεις είναι πιο πιθανό να προκαλέσει έντονη γεγονότα στη Γη από ό, τι μεμονωμένες εκρήξεις. Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε πού βρίσκονται και τη μείωση των ζημιών », λέει ο Lugaz.

Η σύγκρουση που παρατηρείται από τον Wang και η ομάδα του ενισχύθηκε η συνολική ενέργεια της κίνησης των εκτινάξεις κατά 6,6 τοις εκατό. Αλλά επειδή η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί, ότι η επιπλέον ενέργεια που έπρεπε να έρθει από κάπου. Οι ερευνητές προτείνουν ότι τα μαγνητικά και θερμικής ενέργειας στις μπάλες φορτισμένη αερίου μετατρέπεται σε ενέργεια κίνησης όπως ήταν επέκταση.

Δεν είναι όλες οι συγκρούσεις μεταξύ ηλιακές εκρήξεις είναι υπερελαστικά, όμως, και τον Νοέμβριο του 2008 εκρήξεις είναι μόνο μία μελέτη περίπτωσης, λέει ο Wang. "Πρέπει να αναλύσουμε περισσότερες περιπτώσεις και να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματά μας."

Μόνο μια χούφτα από αυτές τις συγκρούσεις έχουν μελετηθεί λεπτομερώς, και μερικοί έδειξαν πολύ διαφορετική συμπεριφορά. Ηλιακή φυσικός Manuela Temmer στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς στην Αυστρία και συνεργάτες ανέφεραν πρόσφατα μια σύγκρουση δύο ηλιακές εκρήξεις που συγχωνεύθηκαν και επιβραδύνθηκε δραματικά. Αλλά Temmer λέει ότι τα νέα αποτελέσματα δεν έρχονται σε αντίθεση με το δικό της, επειδή οι συγκρούσεις σημειώθηκαν κάτω από διαφορετικές συνθήκες.


http://www.sciencenews.org/view/generic/id/345635/description/Solar_blobs_collide_with_a_bounce



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου