Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

~ * Δεν είμαι ο δρ. Μορώ! «Δεν θέλω να αναστήσω τους Νεάντερταλ» δηλώνει τώρα ο γενετιστής του Χάρβαρντ * ~




Δεν είμαι ο δρ. Μορώ!

Δεν συγκρίνει τον εαυτό του με τον δρα Μορώ ο γενετιστής που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις του για την κλωνοποίηση Νεάντερταλ


Βερολίνο 
Τον γύρο του κόσμου έκανε χθες η είδηση ότι ένας έγκριτος γενετιστής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ επιθυμεί να κλωνοποιήσει έναν άνθρωπο του Νεαντερταλ. Η είδηση ανέφερε ότι ο Τζορτζ Τσερτς αναζητεί μια εθελόντρια που θα λειτουργήσει ως παρένθετη μητέρα για να φέρει στον κόσμο ένα μωρό Νεάντερταλ. Ο Τσερτς μετά τον σάλο και τις συζητήσεις που προκλήθηκαν επανήλθε σήμερα υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα... κακής μετάφρασης.

Ο σάλος και η απάντηση

Ο γενετιστής έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» στο οποίο ανέφερε ότι έχει στη διάθεση του DNA από Νεάντερταλ, αρκετό για να μπορεί να γίνει μια προσπάθεια κλωνοποίησης. Η δήλωση που του αποδόθηκε και προκάλεσε όλον αυτόν τον θόρυβο ήταν η εξής: «Έχω ήδη καταφέρει να απομονώσω αρκετό DNA [του ανθρώπου του Νεάντερταλ] από απολιθωμένα οστά [...] Τώρα το μόνο που χρειάζομαι είναι μια περιπετειώδης γυναίκα». 

Ο Τσερτς ισχυρίζεται τώρα ότι δεν είπε πως αναζητεί μια εθελόντρια για να κλωνοποιήσει έναν Νεάντερταλ αλλά ότι υπάρχει πλέον η τεχνική δυνατότητα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και θα πρέπει να ξεκινήσει συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για το αν και με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει μια τέτοια προσπάθεια. Είπε ότι έμεινε έκπληκτος όταν το τηλέφωνο του άρχισε να χτυπάει συνεχώς και να τον καλούν δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο για να μιλήσει για το θέμα. Τότε λέει ότι κατάλαβε πως είχε γίνει παρερμηνεία ή καλύτερα κακή μετάφραση των όσων είχε πει. 

«Δεν είμαι ο δρ. Μορώ» δηλώνει τώρα ο Τσερτς αναφερόμενος στον επιστήμονα που εμπνεύστηκε ο Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς και ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη ο Μάρλον Μπράντο. Ο δρ. Μορώ ζούσε απομονωμένος σε ένα νησί και δημιουργούσε υβρίδια ανθρώπων και ζώων. Πολλοί πάντως υποστηρίζουν ότι ο γενετιστής προσπαθεί τώρα να «μαζέψει» λίγο τη δήλωσή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε.



http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=494511&h1=true


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου