Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

~ * Χρηματοδότηση «επαναστατικού» όπλου λέιζερ μέσω… βιβλίου επιστημονικής φαντασίας * ~






Έναν ιδιαίτερο, αλλά ταυτόχρονα πρωτότυπο και πολύ ταιριαστό τρόπο βρήκε ο Αμερικανός φυσικός Άνταμ Γουάιγκολντ για να χρηματοδοτήσει το προσωπικό του project ανάπτυξης ενός όπλου λέιζερ που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο του πολέμου.

Ο Γουάιγκολντ έχει «ανεβάσει» στο Kickstarter για χρηματοδότηση τη νουβέλα technothriller/ επιστημονικής φαντασίας, «Dragon Empire», που εκτυλίσσεται στο 2025 και πραγματεύεται έναν πόλεμο μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ και των συμμάχων τους με μέτωπο τον Ειρηνικό. Στον πόλεμο αυτό χρησιμοποιούνται κάθε είδους εξελιγμένα όπλα υψηλής τεχνολογίας τα οποία αναπτύσσονται σήμερα.
Ο σκοπός του βιβλίου είναι να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα χρήματα για την startup του χώρου της αμυντικής τεχνολογίας Lightning Gun Inc, στόχος της οποίας είναι η ανάπτυξη ενός όπλου λέηζερ που θα μπορεί να καταρρίπτει πυραύλους και άλλα «έξυπνα όπλα», αλλάζοντας τη μορφή του πολέμου.
Κατά τον Γουάιγκολντ, οι «έξυπνες βόμβες» και οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι αποτελούν τόσο σημαντικό κομμάτι του σύγχρονου πολέμου, που η αχρήστευσή τους θα ανάγκαζε τους στρατούς του κόσμου να αλλάξουν δραστικά τις τακτικές τους. Το «lightning gun» θα είναι ένα όπλο λέηζερ ΕΜΡ (electromagnetic pulse- ηλεκτρομαγνητικός παλμός) που θα μπορεί να καταστρέφει τα ηλεκτρονικά συστήματα των εισερχομένων όπλων, εξουδετερώνοντας την απειλή. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την τεχνολογία LEMP (laser-powered electromagnetic pulse) ως κάτι που θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο διεξαγωγής πολέμου στο κοντινό μέλλον.



Ο Γουάιγκολντ θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία λέηζερ για να «παράγει» στοχευμένο ηλεκτρομαγνητικό παλμό, ο οποίος θα «καίει» τους ηλεκτρονικούς «εγκεφάλους» των «έξυπνων όπλων». Ο ίδιος θεωρεί πως έχει βρει λύσεις στα προβλήματα που αποτελούν τη νέμεση των ερευνών πάνω στα όπλα ακτίνων, που έχουν να κάνουν κυρίως με την τεράστια κατανάλωση ενέργειας, καθώς και τη δυσκολία εστίασης σε μεγάλες αποστάσεις.
Εάν η εταιρεία μπορέσει να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για να ξεκινήσει τα απαιτούμενα πειράματα (300.000-500.000 δολάρια), θα μπορέσει ενδεχομένως να ζητήσει από το Πεντάγωνο να καλύψει το υπόλοιπο κόστος, αναπτύσσοντας ένα τέτοιο όπλο εντός διαστήματος 3-4 ετών.
Ωστόσο, σε πρώτο επίπεδο ο Γουάιγκολντ επιδιώκει τη συγκέντρωση 20.000 δολαρίων για την έκδοση και προώθηση του «Dragon Empire». Εάν το βιβλίο εκδοθεί επιτυχώς (υπολογίζεται κάπου κατά το Νοέμβριο), τα έσοδά του θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος του «lightning gun»- με αυτό τον τρόπο θεωρείται πως μπορεί να βρεθεί κεφάλαιο ύψους 2 εκ. δολαρίων εντός των επομένων ετών, για τη χρηματοδότηση των σχετικών δοκιμών και πειραμάτων.
Σε αντίστοιχο…πνεύμα επιστημονικής φαντασίας, σήμερα στην επίσημη σελίδα του Star Wars δημοσιεύθηκε χιουμοριστική ανακοίνωση (με τίτλο «Ο πλανήτης Γη εγκαταλείπει το πρόγραμμα του Death Star ενώπιον της ανώτερης ισχύος της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας») από πλευράς της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας, που αναφέρεται στην αρνητική απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στο επίσημο online αίτημα κατασκευής του διαστημικού σταθμού Death Star (από τις διάσημες κινηματογραφικές ταινίες του Τζωρτζ Λούκας).
«Η συντριπτική στρατιωτική υπεροχή της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά από την πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, ότι το έθνος του δεν θα προσπαθήσει να κατασκευάσει το Death Star, παρά τις πολεμοχαρείς απαιτήσεις των ανθρώπων αυτού του μικρού, επιθετικού πλανήτη» αναγράφεται στην «ανακοίνωση», όπου γίνεται επίσης λόγος για «δειλία» από πλευράς της ηγεσίας των ΗΠΑ, που επικαλέστηκε «οικονομικούς λόγους».



http://www.naftemporiki.gr/story/516723





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου