Σάββατο 20 Απριλίου 2013

~ * Μήνυμα κλεισμένο σε μπουκάλι έφτασε μετά από 28 χρόνια από τον Καναδά στην Κροατία...* ~





Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει παραμύθι αφού το γράμμα ενός Καναδού στην αγαπημένη του περιπλανήθηκε στους Ωκεανούς μέσα σε ένα μπουκάλι για 28 χρόνια

Το γράμμα ενός Καναδού άνδρα προς μια κοπέλα με το όνομα Μαίρη, ο οποίος τηρούσε την υπόσχεση που της είχε δώσει να της γράφει, ξεβράστηκε τελικά 28 χρόνια μετά στις ακτές της Κροατίας,χωρίς να φτάσει ποτέ στον αρχικό παραλήπτη του.


Το μισοσπασμένο μπουκάλι βρήκαν σέρφερ που καθάριζαν τις όχθες του ποταμού Νερέτβα στη νότια Αδριατική. Η 23χρονη Μάτεα, διαπίστωσε ξεδιπλώνοντάς το ότι το μήνυμα είχε σταλεί από κάποιον Τζόναθαν από την καναδική επαρχία της Νέας Σκοτίας, στην ανατολική ακτή του Καναδά.
Το μήνυμα γράφει: "Μαίρη, είσαι πραγματικά ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Ελπίζω να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αλληλογραφία. Είπα ότι θα σου γράφω. Παντοτινά ο φίλος σου, Τζόναθαν, Νέα Σκοτία, 1985", έγραφε το μήνυμα.








Από το γράμμα δεν γίνεται γνωστό από που είναι η Μαίρη οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε και τον αρχικό προορισμό του μπουκαλιού που τελικά κατέληξε στην Κροατία.
Επίσης δεν αναφέρεται και πως γνωρίστηκαν ο Τζόναθαν με την Μαίρη ενώ δεν αναφέρονται και επώνυμα οπότε δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ακριβής ταυτότητα των δύο φίλων.
Πάντως ο σέρφερ που ανακάλυψε το μπουκάλι δημοσίευσε μια φωτογραφία του γράμματος στον λογαριασμό του ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ελπίζοντας να ανακαλύψει τι ακριβώς συνέβη στον Τζόναθαν και την Μαίρη.

Αν το μπουκάλι ξεκίνησε το ταξίδι του από την Νέα Σκωτία του Καναδά, υπολογίζεται ότι έχει ταξιδέψει 6,000 χιλιόμετρα σε όλον τον Ατλαντικό μέχρι να φτάσει τελικά στην Μεσόγειο και στην συνέχεια στην Αδριατική Θάλασσα.

Ωστόσο πριν λίγους μήνες μια ανάλογη ιστορία είχαμε και στην Ελλάδα.
Ένα μήνυμα σε μπουκάλι που η Ρεγκίνα Έξιους είχε πετάξει από την κουπαστή κρουαζιερόπλοιου την Πρωτοχρονιά του 1990 ανοιχτά της Κρήτης βρέθηκε πρόσφατα ξεβρασμένο σε παραλία της Σκάλας στην Κεφαλονιά, από έναν ντόπιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου