Σάββατο 20 Απριλίου 2013

~ * Η εξωμήτρια κύηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία * ~


undefined




Μόνο θαύμα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη γέννηση ενός μωρού που μεγάλωνε έξω από τη μήτρα της μητέρας του. Πρόκειται για αυτό που λέμε εξωμήτριο, μόνο που στην περίπτωση του συγκεκριμένου μωρού όχι μόνο δεν διεκόπη η κύηση αλλά έφτασε σχεδόν μέχρι το τέλος ενώ επέζησε και η μαμά και το μωρό.

Οι γιατροί το αποκαλούν «παιδί- θαύμα» και όχι άδικα. Το κοριτσάκι γεννήθηκε ζωντανό μετά από εννέα μήνες, στη διάρκεια των οποίων μεγάλωνε στις ωοθήκες της μητέρας του αντί στη μήτρα της.

To περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία. Για εννέα μήνες, η Meera Thangarajah και ο σύζυγός Ravi δεν είχαν ιδέα για το τι συμβαίνει. Αντιθέτως, όλοι τους διαβεβαίωναν ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς. Ήταν μόλις λίγες ώρες πριν από τον τοκετό, όταν το ιατρικό επιτελείο που είχε αναλάβει τη γυναίκα, διαπίστωσε ότι βρισκόταν μπροστά σε ένα ιατρικό φαινόμενο.

Προφανώς, το γονιμοποιημένο ωάριο κατέληξε στις ωοθήκες και όχι στη μήτρα, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο κυρίως για την ίδια τη μητέρα. Το ότι από αυτό το ωάριο, όμως, γεννήθηκε φυσιολογικό παιδί, είναι πράγματι ανήκουστο. Οι γονείς, αποκαλούν τη μικρή, "Durga" που σημαίνει Θεά, γιατί κατά τους γονείς της αποτελεί πράγματι μία Θεότητα.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου