Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

~ * Νέα ανακάλυψη στο χώρο της Nazca: Ένας λαβύρινθος μεταξύ των γραμμών του οροπεδίου * ~







Μια πιο λεπτομερής μελέτη των αινιγματικών γραμμών της Nazca που διασχίζουν το οροπέδιο της ερήμου του Περού, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός μεγάλου λαβύρινθου που χτίστηκε μεταξύ 1300 έως 2300 χρόνια πριν. Εντελώς κρυμμένος από το τοπίο, ο λαβύρινθος εντοπίστηκε μετά από πέντε χρόνια έρευνας στο έδαφος της ερήμου του Περού, περίπου 250 χλμ νότια της Λίμα.
Η ανακάλυψη έγινε από τον Clive Ruggles από το πανεπιστήμιο του Leicester και του Saunders του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Η έρευνά τους για το θέμα έχει δημοσιευθεί στο Antiquity journal.
«Η διαδρομή που εκτείνεται μέσα στο λαβύρινθο είναι ορατή μόνο με τα πόδια, λέει ο Ruggles. Ο λαβύρινθος ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το 1984 κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας για να μελετήσουν την έρημο της Nazca. «Τα γεγονότα που συνέβησαν μας εμποδίσαν και μας ανάγκασαν να σταματήσουμε απότομα την αποστολή του 1984. 20 χρόνια αργότερα, είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στην Nazca για να μελετήσω σε βάθος τη δομή», λέει ο Ruggles.
Όπως εξήγησε, ο μόνος τρόπος για να συνειδητοποιήσουν το λαβύρινθο είναι να προχωρήσουν για 4,3 χιλιόμετρα μακριά του. Ο λαβύρινθος στην πραγματικότητα, παρουσιάζει 15 καμπύλες που οδηγεί τον «ταξιδιώτη» σε ένα λόφο και στη συνέχεια μετατρέπει το πέρασμα σε σπιράλ. Για να περπατήσετε ολόκληρη τη διαδρομή απαιτείται σχεδόν μια ώρα.
Οι άκρες του καλά διατηρημένου λαβύρινθου δείχνουν ότι έχουν ακολουθηθεί από μερικούς ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τη συμβολική έννοια της δομής, ούτε ποια ήταν η χρήση του.








Σε αντίθεση με το διάσημο ζωόμορφο σχήμα, ο λαβύρινθος υποδηλώνει ότι δεν προορίζονταν για να εντοπιστεί από ψηλά, αλλά μάλλον να φαίνεται από το εσωτερικό.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία έρευνα κατά μήκος των γραμμών (με τα πόδια) θα μπορούσε να παρέχει σημαντικές πληροφορίες για να κατανοήσουμε καλύτερα το αινιγματικό σχέδιο της ερήμου. Αναγνωρίσιμες μόνο από τον ουρανό, γεωμετρικές γραμμές και τα σχέδια των ζώων, μερικά τόσο μεγάλα, 900 μέτρα σε μήκος, είναι ακόμα ένα μυστήριο από τότε που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά περίπου πριν από έναν αιώνα.
Μέσα από διαφορετικές θεωρίες οι γραμμές που ερμηνευτεί ως αρχαίοι διαδρόμοι, ημερολόγια για εξωγήινα σκάφη, και ως ιερά μονοπάτια και τόπους προσκυνήματος, όπου οι άνθρωποι ήρθαν να λατρέψουν τους θεούς του ουρανού.
Σύμφωνα με τα ευρήματα Ruggles και Saunders, οι γραμμές μέσω του τοπίου της ερήμου είχαν ένα λειτουργικό σκοπό, ενώ οι διάσημες φιγούρες ζώων φαίνεται να είχαν κάτι το πνευματικό και τελετουργικό. Κατά τη γνώμη μας, τα σχέδια στην έρημο έγκειται στην δημιουργία τους, και όχι σε μεταγενέστερη χρήση, λέει ο Ruggles.
Ο πολιτισμός Nazca άνθησε στο Περού μεταξύ του πρώτου αιώνα π.Χ. και τον πέμπτου αιώνα μ.Χ., ολίσθησε σε λήθη με την άνοδο των Ίνκας.




Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com


http://www.tsantiri.gr/blog/504603-nea-anakalypsi-sto-horo-tis-nazca-enas-lavyrinthos-metaksy-ton-grammon-toy-oropedioy.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου