Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

~ * ΣΟΚ: Σταμάτησαν τις εξετάσεις για το AIDS * ~


undefined



Άκρως επικίνδυνη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Αναφοράς για το AIDS, καθώς από τον περασμένο μήνα έχουν σταματήσει να κάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το σχετικό κονδύλι που έχει εγκριθεί για τη χρηματοδότησή τους στον προϋπολογισμό τόσο για το 2012 όσο και για το 2013 έχει μπλοκάρει η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Τα Κέντρα έχουν αναστείλει τις εξετάσεις και έτσι δεν γίνονται τα επαναληπτικά τεστ για το AIDS που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του ιού, για τα οποία η απαραίτητη τεχνογνωσία υπάρχει μόνο στα Κέντρα Αναφοράς, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η χώρα μένει αθωράκιστη απέναντι σε έναν μεγάλο κίνδυνο που απειλεί τη δημόσια υγεία» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και προσθέτει: «Ενώ το τελευταίο καιρό έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει επιδημία του AIDS στους τοξικομανείς, η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη τινάζει στον αέρα το σύστημα θωράκισης της χώρας απέναντι στην ασθένεια».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου