Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

~ * Έντγκαρ Κέισι: ο κοιμώμενος προφήτης (1877-1945) * ~





Ο Έντγκαρ Κέισι γεννήθηκε στο Κεντάκι, στις 8 Μαρτίου του 1877 και από νωρίς άρχισε να αποδεικνύει το έμφυτο χάρισμά του, ουσιαστικά μαθαίνοντας τα μαθήματά του στο σχολείο, κοιμώμενος πάνω στα βιβλία του. Στην ηλικία των εικοσιένα ετών ωστόσο, παρουσίασε μία παράλυση στο λαιμό του η οποία μάλιστα απείλησε κιόλας τη φωνή του.
Όταν στάθηκε αδύνατο στους γιατρούς το να βρουν την αιτία της πάθησης, ο Κέισι εισήλθε στην ίδια κατάσταση ύπνωσης μέσω της οποίας διδασκόταν τα μαθήματά του στο σχολείο, εδώ και χρόνια. Όντας σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση, μπόρεσε και συνέστησε μία θεραπεία η οποία και ήταν επιτυχής στην αποκατάσταση των μυών του λαιμού του, όταν βέβαια εφαρμόστηκε από τους γιατρούς του. Γρήγορα αποδείχθηκε ότι παρόμοιας αξίας συμβουλές μπορούσε να δώσει και σε άλλους ανθρώπους που είχαν κάθε είδους σοβαρά προβλήματα.
Για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικής του ζωής, ο Έντγκαρ Κέισι πρόσφερε διορατικές απαντήσεις ακόμη και στις πιο ασύλληπτες ερωτήσεις. Όταν οι άνθρωποι ερχόταν σε αυτόν με τις ερωτήσεις τους, έμπαινε σε κατάσταση ύπνωσης, κατά την οποία ήταν ικανός να απαντήσει σε ότι κι αν τον ρωτούσαν. Μάλιστα οι απαντήσεις του ονομαζόταν «συγγράμματα». Σήμερα, οι απαντήσεις οι οποίες έχει δώσει μέσω της διαδικασίας ύπνωσής του απαρτίζουν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά αρχεία διορατικής πληροφορίας που έχουν ποτέ πηγάσει από έναν μοναδικό άνθρωπο.
Για πολλά χρόνια, οι πληροφορίες που έδινε είχαν να κάνουν κυρίως με προβλήματα ιατρικής φύσης. Ωστόσο, ο τομέας ασχολιών και ερευνών του διευρύνθηκε έτσι ώστε τελικά να συμπεριλάβει και θέματα όπως ο Διαλογισμός, τα Όνειρα, η Μετενσάρκωση και οι Προφητείες. Τα συγγράμματα του έχουν αποτελέσει τη βάση για περισσότερα από τριακόσια δημοφιλή βιβλία σχετικά με τη δουλειά του.
 Ο Έντγκαρ Κέισι έχει δώσει περισσότερα από δεκατέσσερις χιλιάδες συγγράμματα μεταξύ του 1901 και του 1945, τα οποία και αφορούν περισσότερα από δέκα χιλιάδες διαφορετικά θέματα. Ανάμεσα στα θέματα που τον ενδιέφεραν ήταν οι προϊστορικοί και χαμένοι πολιτισμοί, κυρίως αυτός της Ατλαντίδας, όσο και οι επιρροές της στις υπόλοιπους αναπτυσσόμενους πολιτισμούς της εποχής στα άλλα μέρη του πλανήτη.
Ο «κοιμώμενος» προφήτης, όπως αποκαλούνταν, προέβλεψε το τέλος τόσο του Πρώτου όσο και του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου καθώς και το τέλος της Ύφεσης του 1933. Στη δεκαετία του 1920, ήταν ο πρώτος που προειδοποίησε για φυλετικές αναταραχές στις ΗΠΑ ενώ το 1939 προέβλεψε τους θανάτους δύο προέδρων, όπως και συνέβη.
«Θα υπάρξουν αναταραχές, θα υπάρξει διαμάχη μεταξύ του Κεφαλαίου και των Εργατών. Θα προκύψει διχόνοια στην ίδια γη ενώ ούτε ο δεύτερος πρόεδρος θα προλάβει να φτάσει στο γραφείο του». Ο πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ πέθανε στο γραφείο του τον Απρίλιο του 1945. Το Νοέμβριο του 1963, ο πρόεδρος Τζων Κένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας καθώς οι φυλετικές διαμάχες κορυφώνονταν στις ΗΠΑ. «Αν δεν υπάρξουν περισσότερες δοσοληψίες» είπε ο Κέισι «ενδιαφέρον για αυτούς που παράγουν, με σωστότερο καταμερισμό κερδών για τους εργάτες, τότε θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή στη γη».
Το 1935, ο Κέισι έκανε λόγο για το επερχόμενο ολοκαύτωμα στην Ευρώπη. Οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί ενώ αργότερα και οι Ιάπωνες, θα συμμαχήσουν. «Έτσι μία ισχυρή δύναμη η οποία σταδιακά θα ενισχύεται, θα χρειαστεί να εμφανιστεί, σε άμεση αντίθεση με τους Ναζί. Αυτό βέβαια θα δημιουργήσει σειρά τερατωδών ενεργειών. Και αν δεν υπάρξει επέμβαση από αυτό που πολλοί ονομάζουν υπερφυσικές δυνάμεις και επιρροές  οι οποίες είναι πάντα ενεργές προς το συμφέρων των ανθρώπων και των εθνών  ο κόσμος όπως είναι τώρα θα δοθεί στη φωτιά από συμμαχίες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνον για την επέκταση των δυνάμεών τους».
Δύο από τις σημαντικότερες προβλέψεις του Κέισι σχετίζονταν με το μέλλον της Κίνας και της Σοβιετικής Ένωσης, τους δύο γίγαντες του Κομουνισμού. Το 1944 προφήτεψε ότι κάποια στιγμή, η Κίνα θα γίνει «η κούνια του Χριστιανισμού καθώς Αυτός εφαρμόζεται στις ζωές των ανθρώπων». Για τη Ρωσία είναι πει πως «εκεί είναι η ελπίδα του κόσμου, όχι με την έννοια ότι ο Κομουνισμός θα ήταν το ζητούμενο. Κάθε άλλο! Η ελπίδα εστιάζοντας στο γεγονός ότι εκεί ο κάθε άνθρωπος θα ζούσε για το συνάνθρωπό του. Αυτή η αρχή είχε γεννηθεί εκεί πέρα. Ωστόσο θα έπαιρνε πολλά χρόνια η ουσιαστική υλοποίησή της. Ωστόσο, η ελπίδα του κόσμου θα έρθει από εκεί και πάλι». Η Ρωσία, είπε, θα καθοδηγηθεί από τη φιλία της με τις ΗΠΑ. Η προσπάθειά της να κυβερνήσει «όχι μόνον την οικονομικά αλλά και τη πνευματική ζωή» των κατοίκων της ήταν καταδικασμένη από την αρχή σε αποτυχία.
Ο Κέισι είχε μιλήσει επίσης και σχετικά με την πιθανότητα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, εστιασμένου στην περιοχή της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Άγκυρας στην Τουρκία και της Συρίας, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τον Ινδικό Ωκεανό αφού περάσει τον Περσικό Κόλπο. Όταν ρωτήθηκε το 1943 αν θα ήταν δυνατόν να εργαστεί και να συγκλίνει η ανθρωπότητα προς ένα διεθνές νόμισμα, ή προς την συναλλαγματική σταθεροποίηση μεταξύ των νομισμάτων των εθνών μετά το πέρας του πολέμου, ο Κέισι απάντησε ότι θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός ώστε κάτι τέτοιο να μπορέσει να συμβεί. Πράγματι, είπε, «μπορεί να υπάρξει ένας ακόμη πόλεμος πάνω σε αυτές τις συνθήκες» (οικονομικής φύσης δηλαδή).
Ο Κέισι ήταν υποστηρικτής της μετενσάρκωσης. Κάθε άνθρωπος, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του, υπήρχε σε ένα επίπεδο αυτογνωσίας πριν γεννηθεί στο οποίο και παρέμενε μετά το θάνατό του. Παράλληλα με τα συγγράμματά του που σχετίζονταν με την υγεία, ο Κέισι συνέταξε πολλές εκατοντάδες συγγράμματα τα οποία σχετίζονταν με προηγούμενες ζωές ανθρώπων. Ένα μέρος αυτών αναφέρονταν σε περασμένες ενσαρκώσεις στη θρυλική χαμένη ήπειρο της Ατλαντίδας. Συνολικά και κατά τη διάρκεια είκοσι ετών, ο Κέισι αναφέρθηκε στην Ατλαντίδα όχι λιγότερες από επτακόσιες φορές. Ισχυρίζονταν ότι στην Ατλαντίδα υπήρξε πολιτισμός ο οποίος ήταν τεχνολογικά ανώτερος από το δικό μας ενώ οι τελευταίοι κάτοικοί του είχαν εξαφανιστεί στην περιοχή της Καραϊβικής, περίπου δέκα χιλιάδες χρόνια πριν. Η εκτίμησή του ήταν ότι το έτος 1968 ή το 1969, η Ατλαντίδα θα αναδύονταν και πάλι. Είναι περιττό βέβαια να ειπωθεί ότι ο Κέισι έσφαλε σε αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο εκείνη ακριβώς την εποχή ανακαλύφθηκε το μονοπάτι του Μπιμινι στον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού, το οποίο είναι ένας «δρόμος» ή μία «γεωλογική διάβρωση» (όπως καλείται από τους πιο δύσπιστους) με ασυνήθιστους βράχους  μνημεία, που λέγεται ότι οδηγεί στην Ατλαντίδα.





Ο Κέισυ υποστήριζε ότι το μέγεθος της Ατλαντίδας ήταν λίγο μεγαλύτερο από αυτό της Ευρώπης. Είχε δει οράματα μίας ηπείρου η οποία είχε περάσει τρεις βασικές περιόδους ύπαρξης. Οι δύο πρώτες περίπου 15.600 χρόνια προ Χριστού, όταν η ηπειρωτική χώρα χωρίζονταν σε νησιά. Τα τρία κυριότερα νησιά ήταν η Ποσείδα, η Ογκ και η Αριάν. Είχε αναφέρει ότι οι Άτλαντες είχαν κατασκευάσει γιγάντιους κρυστάλλους με ιδιότητες παρόμοιες της τεχνικής Laser που υπάρχει σήμερα, οι οποίοι και χρησιμοποιούνταν σαν παραγωγοί ενέργειας αλλά ωστόσο, αυτοί αποτέλεσαν και την αιτία καταστροφής της Ατλαντίδας. Από Καρμικής άποψης, η καταστροφή του πολιτισμού της Ατλαντίδας, προήλθε από την πνευματική αποσύνθεση της κουλτούρας των υπηκόων της, μέσα από την αύξηση της απληστίας και της λαγνείας.  Αλλά πριν από την εξαφάνιση της θρυλικής Ατλαντίδας κάτω από τα κύματα του ομώνυμου ωκεανού, υπήρξε η έξοδος κάποιων Ατλάντων κυρίως στην Αίγυπτο αλλά και σε άλλες περιοχές. Ο Κέισι συσχέτισε την κοσμογονική πλημμύρα που περιγράφεται σε αρκετά βιβλία διαφόρων φιλοσοφικών και θρησκευτικών ροών με την καταβύθιση των τελευταίων υπολειμμάτων της Ατλαντίδας. 
Άλλες προβλέψεις υπήρξαν πολύ πιο δραμματικές για την επιφάνεια της Γης, στην περίοδο από το 1958 μέχρι το 1998. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και «η προφητεία της καταστροφή της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Σαν Φραντσίσκο. Το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας θα καταβυθίζονταν και αυτό καθώς οι καταστροφές στη βόρεια Ευρώπη θα συνέβαιναν εν ριπή οφθαλμού». «Προσέξτε τη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ» είπε. «Πολλές από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ θα φέρουν σημαντικές καταστροφές, όπως και σημεία στη Δύση όπως το Λος Άντζελες και το Σαν Φραντσίσκο, τα οποία και θα χαθούν πριν τη Νέα Υόρκη.
Ο Κέισι προφήτεψε ότι ο άξονας περιστροφής της Γης θα μετακινούνταν περίπου το 2001, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές στο κλίμα της Γης. «Όπου υπήρχε εύκρατο κλίμα, εκεί θα μετατραπεί σε τροπικό». Εκείνη την περίοδο θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος για τον πλανήτη».
Η τελευταία πρόβλεψη του Κέισι έλαβε χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου του 1944 και αφορούσε τον εαυτό του. Εκείνη την περίοδο λάμβανε χιλιάδες αιτήματα για τη βοήθειά του. Τα μηνύματα που λάμβανε για τον εαυτό του τον είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα έπρεπε να επεξεργάζεται πάνω από αιτήματα την ημέρα. Ωστόσο, υπήρχαν πολλά αιτήματα από μητέρες που είχαν τα παιδιά τους στα πεδία μάχης του πολέμου και ο Κέισι ένιωθε ότι δεν μπορούσε να μην βοηθήσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Το τελευταίο μήνυμά του λοιπόν του γνωστοποίησε ότι η ώρα πια για αυτόν να σταματήσει να εργάζεται και να ξεκουραστεί, είχε πια έρθει. Την Πρωτοχρονιά του 1945 ανακοίνωσε ότι θα θαφτεί την 5η Ιανουαρίου, όπως και έγινε.
Δέκα χρόνια νωρίτερα, ο Κέισι είχε καταγράψει έναν σύντομο απολογισμό του έργου του: «Η ζωή ενός ανθρώπου με τέτοιο χάρισμα δεν είναι κάτι εύκολο. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια δίνω συμβουλές σε αυτούς που ζήτησαν τη βοήθειά μου. Τριάντα πέντε χρόνια πριν, ο χλευασμός και η ειρωνεία ήταν περισσότερα από ότι τώρα. Έχω αντιμετωπίσει το γέλιο ανόητων ανθρώπων, οι οποίοι διαδήλωναν σε βάρος μου και το ψυχρό μειδίαμα των στενοκέφαλων αυτάρεσκων διανοούμενων. Γνώρισα ωστόσο και την άφωνη ευτυχία των μικρών παιδιών των οποίων βοηθήθηκαν καθώς και την ευγνωμοσύνη των γονέων και των φίλων... Πιστεύω πως η στάση της επιστήμης ήδη έχει αρχίσει να στρέφεται προς αυτούς τους στόχους».




http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/01/1877-1945.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου