Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

~ * Πάγωσαν οι ΗΠΑ * ~




Αντιμέτωποι με πρωτοφανές ψύχος ήρθαν χτες οι κάτοικοι των ΗΠΑ, καθώς η «πολική δίνη» κινήθηκε ανατολικά και οδήγησε σε θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -37 βαθμούς Κελσίου.

Χτες το πρωί, ο μετεωρολογικός χάρτης γέμισε αρνητικές τιμές, με τις μεσοδυτικές και ανατολικές Πολιτείες να είναι πιο κρύες απ’ ό,τι η Ανταρκτική!

Οι αφιλόξενες θερμοκρασίες οδήγησαν στο κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων, ενώ η κίνηση στους δρόμους ήταν επικίνδυνη. Περισσότερες από 3.700 πτήσεις ακυρώθηκαν κυρίως σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Βοστώνη, με τις καθυστερήσεις να συνεχίζονται ακόμη.

Το χθεσινό ρεκόρ των Ηνωμένων Πολιτειών κατέχει το Εμπάρας της Μινεζότα με -37 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, η θερμοκρασία που θα αισθανόταν κάποιος στο Comertown της Μοντάνα ήταν -52 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος στο Central Park της Νέας Υόρκης έδειξε -15 βαθμούς, που ήταν η χαμηλότερη για τη συγκεκριμένη μέρα του Ιανουαρίου από το 1896!

Οι ειδικοί, χαρακτήρισαν τις καιρικές συνθήκες «επικίνδυνες και απειλητικές για τη ζωή», προειδοποιώντας ότι το δέρμα μπορεί να παγώσει μέσα σε 10 λεπτά. Από τις συνθήκες που επικρατούσαν έχασαν τη ζωή τους πάνω από 10 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους εξαιτίας τροχαίων.

























http://www.newsbeast.gr/world/arthro/629087/pagosan-oi-ipa/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου