Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

~ * ΤΑ ΑΣΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΠΟΥΛΙΑ * ~








Οι άνθρωποι στις σχέσεις τους μπορούν να παρομοιαστούν με δύο αντικριστούς τοίχους…. Κάθε τοίχος είναι διάτρητος από μικρές τρύπες στις οποίες φωλιάζουν άσπρα και μαύρα πουλιά…. Τα μαύρα πουλιά είναι αρνητικές σκέψεις και μοχθηρές λέξεις ….τα άσπρα πουλιά είναι αγαθές σκέψεις και καλές λέξεις …..Τα άσπρα πουλιά εξαιτίας του σχήματος και του μεγέθους τους μπορούν να μπαίνουν μόνο στις τρύπες που είναι για τα άσπρα πουλιά…. Το ίδιο ισχύει και για τα μαύρα…..
Τώρα, ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο άντρες που πιστεύουν πως είναι εχθροί ….Ας ονομάσουμε τον έναν Γιουσούφ και τον άλλο Αλή ….ο Γιουσούφ πεισμένος μια μέρα ότι ο Αλή θέλει το κακό του κυριεύεται από θυμό και του στέλνει αρνητικές σκέψεις …..Κάνοντάς το αυτό, απελευθερώνει ένα μαύρο πουλί και την ίδια στιγμή μια τρύπα στον τοίχο του μένει κενή…. Το μαύρο πουλί του πετάει προς τον Αλή και ψάχνει μια άδεια τρύπα για να φωλιάσει εκεί ….εάν ο Αλή δεν έχει στείλει ένα δικό του μαύρο πουλί στον Γιουσούφ, αν δηλαδή δεν έχει κάνει καμία αρνητική σκέψη για αυτόν ….τότε καμιά από τις μαύρες τρύπες του δεν είναι κενή…..
Έτσι μη βρίσκοντας μέρος για να φωλιάσει , το μαύρο πουλί του Γιουσούφ αναγκαστικά επιστρέφει στην φωλιά του, κουβαλώντας το κακό με το οποίο είχε φορτιστεί, κακό το οποίο καταλήγει στον Γιουσούφ….
Όμως ας υποθέσουμε ότι και ο Αλή έχει στείλει μια κακή σκέψη …..κάνοντας κάτι τέτοιο ελευθερώνει μια τρύπα στον τοίχο του όπου μπορεί να φωλιάσει πλέον το μαύρο πουλί του Γιουσούφ, εκπληρώνοντας την καταστροφική αποστολή του…..
Την ίδια στιγμή το μαύρο πουλί του Αλή πετάει προς τον Γιουσούφ και βρίσκοντας την άδεια τρύπα φωλιάζει κάνοντας τα ίδια….. Έτσι τα δύο μαύρα πουλιά φέρουν σε πέρας το έργο τους ,που είναι η καταστροφή του στόχου τους….
Μόλις η αποστολή τους ολοκληρωθεί, το κάθε ένα επιστρέφει στη βάση του …..γιατί όπως είναι γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια ….κάθε τι ….επιστρέφει στην πηγή του ….έτσι στο τέλος ο δημιουργός μιας άσχημης σκέψης, πλήττεται ταυτόχρονα από το μαύρο πουλί του εχθρού του αλλά και από το δικό του που επιστρέφει στην φωλιά του……
Το ίδιο συμβαίνει και με τα άσπρα πουλιά …..εάν στείλουμε μόνο καλές σκέψεις στον εχθρό μας ενώ ο ίδιος απευθύνει αρνητικές σκέψεις σε μας ….τότε τα μαύρα πουλιά μη βρίσκοντας μέρος σε μας να φωλιάσουν θα επιστρέψουν σε εκείνον που τα έστειλε…..
Όσο για τα άσπρα πουλιά που κουβαλούν αγαθές σκέψεις και τα στέλνουμε στον εχθρός μας ,εάν δεν βρίσκουν άδεια τρύπα εκεί να φωλιάσουν θα επιστρέψουν σε μας φορτισμένα με όλη την θετική ενέργεια που κουβαλούν…..
Έτσι αν στείλουμε μόνο καλές σκέψεις, αυτές θα επιστρέψουν δυναμωμένες σε μας και θα αγγίζουν βαθιά την ύπαρξή μας ….Να γιατί πρέπει πάντα να ευλογείτε και να επιθυμείτε το καλύτερο τόσο για τους φίλους όσο και για τους εχθρούς……
Με αυτό τον τρόπο η ευλογία όχι μόνο πηγαίνει απέναντι εκπληρώνοντας τον κατευναστικό της σκοπό …αλλά επίσης επιστρέφει σε σας με όλο το καλό με το οποίο έχει φορτιστεί ……

·     Την παραπάνω ιστορία αφηγήθηκε στους μαθητές του το 1933 ο σπουδαίος δάσκαλος Σούφι Τιερνο Μποκάρ ….Περιέχεται στο βιβλίο να σου πω μια ίστορία του Στέφανου Ελμάζη ( Αρχέτυπο )

ΑΒΑΤΟΝ
ΤΕΥΧΟΣ 117

Ιούνιος 2012























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου