Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

~ * Αράχνες… βουτάνε και πιάνουν ψάρια! * ~


Πέντε νέα είδη αραχνών ανακάλυψαν Αυστραλοί και Ελβετοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και της Δυτικής Αυστραλίας που μπορούν να ψαρεύουν σε λίμνες και ποτάμια, με τα ψάρια του γλυκού νερού να αποτελούν το λαχταριστό γεύμα τους! Οι αράχνες Dolomedes facetus είναι από τις μεγαλύτερες που ζουν κοντά στο υγρό στοιχείο, σε όχθες ρεμάτων, ποταμών ή κοντά σε λίμνες και μπορούν να περπατούν πάνω στο νερό, να καταδύονται και να πιάνουν ψάρια σαν τα καλύτερα αρπακτικά!



perierga.gr - Αράχνες... πιάνουν ψάρια!

Το μέγεθός τους αλλά και τα δυνατά πόδια τους συντελούν στο να πετυχαίνουν εύκολα το θύμα τους και στη συνέχεια να το πιάνουν χωρίς δυσκολία. Οι αράχνες Dolomedes καλύπτονται με αδιάβροχες τρίχες που λειτουργούν σαν φιλμ που τους επιτρέπει να βυθίζονται στο νερο χωρίς πρόβλημα ενώ πριν βουτήξουν λαμβάνουν ικανοποιητική ποσότητα αέρα που τους επιτρέπει να μείνουν όσο χρειαστεί κάτω από την επιφάνεια του νερού.

perierga.gr - Αράχνες... πιάνουν ψάρια!perierga.gr - Αράχνες... πιάνουν ψάρια!perierga.gr - Αράχνες... πιάνουν ψάρια!perierga.gr - Αράχνες... πιάνουν ψάρια!





http://perierga.gr/2014/06/%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου