Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

~ * Η τηλεόραση που θα μυρίζεις και θα αισθάνεσαι Αναπτύσσεται τεχνολογία που θα προσφέρει στον θεατή αφή, όσφρηση και γεύση * ~



Η τηλεόραση που θα μυρίζεις και θα αισθάνεσαι



ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  09/02/2016 11:23

Βρετανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Προσπαθούν να εξελίξουν περαιτέρω την λεγόμενη απτική τεχνολογία, μια προηγμένη τεχνολογία αλληλεπίδρασης μίας συσκευής ή ενός συστήματος με τον χρήστη της, και να δημιουργήσουν μια νέα εκδοχή της που θα ενσωματώνεται στις τηλεοράσεις και θα επιτρέπει μια μοναδική αλληλεπίδραση της συσκευής με τον θεατή.
 
Ολες οι αισθήσεις!
Η τεχνολογία που αναπτύσσεται θα επιτρέψει στον θεατή που βλέπει μια σκηνή ταινίας στην οποία υπάρχει βροχή να αισθάνεται τις σταγόνες που πέφτουν. Οταν ο θεατής βλέπει στην τηλεόραση του παραδείγματος χάριν, κάποιο φαγητό η νέα τεχνολογία θα του επιτρέπει να το οσμίζεται ακόμη και να το γεύεται! Η τεχνολογία θα προσφέρει επίσης στον θεατή και την αίσθηση της αφής σε διάφορα αντικείμενα που προβάλλονται στην οθόνη.
Την εκπληκτική αυτή τεχνολογία αναπτύσσουν ερευνητές του εργαστηρίου Ανθρώπινης Αλληλεπίδρασης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Σάσεξ σε συνεργασία με ερευνητές της εταιρείας Ultrahaptics. Η τεχνολογία που αναπτύσσουν βασίζεται σε ένα περίπλοκο σύστημα εκπομπής δεσμών υπερήχων και ροών αέρα. Η τεχνολογία θα επιτρέπει στον θεατή να αλληλεπιδρά με την τηλεόραση του χωρίς να χρειάζεται να φορά κάποια γυαλιά, γάντια ή άλλο ειδικό εξοπλισμό. Η προσπάθεια των ερευνητών κέρδισε την προσοχή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας που ενέκρινε στους ερευνητές χρηματοδότηση ύψους 1.3 εκ. ευρώ για να συνεχίσουν απρόσκοπτοι την προσπάθεια τους. Είναι ευνόητο ότι αν τελικά ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θα περιορίζεται στις ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εφαρμογές της αλλά θα έχει και πολλές άλλες πολλές εκ των οποίων ακόμη δεν έχουμε καν φανταστεί.






http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=775204





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου