Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

~ * Prospector-X: Αποστολή δοκιμής τεχνολογιών για εξόρυξη υλών από αστεροειδείς, από την DSI και το Λουξεμβούργο * ~









H φιλόδοξη εταιρεία του χώρου της εξόρυξης υλών από αστεροειδείς, DSI (Deep Space Industries), υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου και τη Société Nationale de Crédit et d’Investissement (SNCI), επισημοποιώντας την συνεργασία τους για την εξερεύνηση, χρήση και εμπορική εκμετάλλευση «διαστημικών πόρων» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας spaceresources.lu.
H κυβέρνηση του Λουξεμβούργου θα συνεργαστεί με την DSI για να χρηματοδοτήσει προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης με σκοπό την ανάπτυξη της τεχνολογίας που απαιτείται για την εξόρυξη πρώτων υλών από αστεροειδείς και την κατασκευή μιας αλυσίδας προμήθειας πολύτιμων πόρων στο διάστημα. Η χρηματοδότηση αυτή θα συντονιστεί στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος του Λουξεμβούργου (LuxIMPULSE) και του εθνικού προγράμματος στήριξης έρευνας και ανάπτυξης.
Την έναρξη αυτής της συνεργασίας θα σηματοδοτήσει το Prospector- X: Μια πειραματική αποστολή επίδειξης τεχνολογίας σε χαμηλή τροχιά, με σκοπό τη δοκιμασία της διαστημικής τεχνολογίας της DSI. Αυτές οι τεχνολογίες θα είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία της εταιρείας στις πρώτες εξερευνητικές αποστολές της στο κοντινό μέλλον.
Το διαστημόπλοιο θα κατασκευαστεί στα κεντρικά της εταιρείας στην Ευρώπη, που βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, σε συνεργασία με άλλους διεθνείς φορείς.
Πέρα από αυτή την αποστολή, η DSI και το Λουξεμβούργο ετοιμάζουν μακροπρόθεσμη συνεργασία με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη μέσω καινοτομίας σε τεχνολογία, πολιτική και διεθνή συνεργασία.





http://www.naftemporiki.gr/story/1101464/prospector-x-apostoli-dokimis-texnologion-gia-eksoruksi-ulon-apo-asteroeideis-apo-tin-dsi-kai-to-louksembourgo













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου