Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

~ * Τι θα μας φέρει ο κόσμος της ρομποτικής από το 2017 και μετά; * ~






Το 2017 έρχεται και οι ειδικοί σημειώνουν ότι η ρομποτική είναι ένας τομέας στον οποίο αναμένουμε να δούμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις. 
Για τους ειδικούς, τα ρομπότ θα παίξουν σημαντικό ρόλο τόσο στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, όσο και στην καθημερινή ζωή. Η IDC κάνει τις δικές της προβλέψεις για τον τρόπο με τον οποίο η ρομποτική θα ενταχθεί ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Ας δούμε, επιγραμματικά τις 10 βασικές καινοτομίες που θα φέρει η ρομποτική στη ζωή μας, αρχής γενομένης από το 2017. Ένα στοιχείο που αναμένεται να γνωρίσει άνθηση λίγο αργότερα, από το 2019, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το robots-as-a-service, η χρήση των αυτόματων μηχανών κατά παραγγελία.
Σταδιακά, σε επιχειρήσεις και εργοστάσια θα δούμε να αναδύεται μία νέα θέση εργασίας, εκείνη του επικεφαλής των ρομπότ, ή αλλιώς Chief Robotics Officer (CRO). H ρομποτική τεχνολογία εκτιμάται ότι θα είναι αιτία επενδύσεων, ενώ νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να προκύπτουν σταδιακά, σε πολλές περιπτώσεις θα έχουν και πολύ καλούς μισθούς. Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με την ευρεία χρήση των εφαρμογών της ρομποτικής, θα οδηγήσουν στη θέσπιση νόμων και κανόνων για τη λειτουργία των ρομπότ.
Μέχρι το 2020 αναμένεται να έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα εφαρμογών ρομποτικής, ενώ σταδιακά τα ρομπότ θα μάθουν να αντιδρούν πολύ πιο γρήγορα μεταξύ τους, αλλά και με τους ανθρώπους. Μέχρι το 2020 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ένα έξυπνο δίκτυο ρομπότ, το οποίο θα χρησιμοποιούν οι μηχανές για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Τα ρομπότ θα φύγουν από το δεδομένο χώρο του εργοστασίου και θα βρίσκουν εφαρμογές σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο.



http://www.pestaola.gr/ti-tha-mas-ferei-o-kosmos-ths-robotikhs-apo-to-2017-kai-meta/













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου